MEB: Yardımcı Ders Kitapları Yasak Değil!

MEB: Yardımcı Ders Kitapları Yasak Değil!

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda satılan yardımcı ders kitaplarıyla ilgili bir açıklama yaptı. MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız , okullarda satılan yardımcı ders kitaplarının yasak olmadığını açıkladı ...

Milli Eğitim Bakanlığı okullarda satılan yardımcı ders kitaplarıyla ilgili bir açıklama yaptı. MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız , okullarda satılan yardımcı ders kitaplarının yasak olmadığını açıkladı...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) propagandasının yer aldığı yardımcı ders kitaplarının dışındaki yardımcı materyallerin kullanılmasının önünde engel bulunmadığını bildirdi.

Yıldız, bakanlığın müfredatı çerçevesinde hazırlanan, zengin içerikli çalışmaların öğretmenler tarafından öğrencilere tavsiye edebileceğini ifade etti. Genelge ile yapılmak istenen uygulamanın, bazı öğretmen ve yöneticiler tarafından yanlış anlaşıldığını söyleyen Yıldız, şunları kaydetti:

“Yakın bir zaman önce valiliklere gönderdiğimiz genelge ile bir belayı defetmeyi, bir terör örgütünün toplumumuzun her kesiminde yapmış olduğu tahribata dikkat çekmek istedik. Genelgemiz, ‘Hiçbir şekilde bir yardımcı kaynak kullanılmayacak’ şeklinde algılanmış. İçeriği itibariyle müfredatımızı destekleyen, beklentilerimizi ifade eden yardımcı kitaplar neredeyse önerilmez duruma gelmiş. Bizim amaçladığımız şey bu değildi. Müfredatımızı destekleyen yardımcı materyallerin kullanılmasının önünde bir engel yoktur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.