MEB Yönetici Atamaları Durdurulmalı

MEB Yönetici Atamaları Durdurulmalı

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk dün yapmış olduğu açıklamada, 7 Haziran Genel seçim sonuçlarının kamuda oluşacak yeni döneme etkilerini değerlenmişti.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk dün yapmış olduğu açıklamada, 7 Haziran Genel seçim sonuçlarının kamuda oluşacak yeni döneme etkilerini değerlenmişti.

İlgili haber için TIKLAYINIZ

Genel Başkan Koncuk, bu değerlendirmesinde; "Kamuda İktidarın sayısal üstünlüğü ile çıkarılan, başta ucube teşkilat kanunları olmak üzere, tüm kanunlar yeniden gözden geçirilecek, başta yönetici atama olmak üzere, görevde yükselme kriterleri yazılı sınava bağlı olarak yapılacak, mülakat, performans gibi sübjektif uygulamalar kaldırılacaktır." ifadelerine yer vermişti.

Bu açıklamalar, şu anda devam eden Okul Müdürleri Değerlendirme Sürecindeki Yöneticileri heyecanlandırdı.  

Konu hakkında kendisi ile görüştüğümüz Genel Başkan İsmail Koncuk, sözlerine açıklık getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Önceden olduğu gibi, şimdi de kamuda hak ve adaletten yana olduğumuzu ifade etmek isterim.

Bilindiği gibi MEB Yönetici Görevlendirme Takvimi doğrultusunda, mevcut okul müdürlerinden çalıştığı kurumda 4 yıllık çalışma süresini dolduran yöneticilerin değerlendirme süreci devam ediyor. Mevcut yönetmeliğe göre;  okul müdürlerinin değerlendirme iş ve işlemleri 12 Haziran 2015 tarihine kadar tamamlanacak.

Buradan Bakan Avcı ve MEB yetkililerini uyarıyorum. Acilen  yönetici görevlendirme takvimini geri çekiniz. Yönetici görevlendirme iş ve işlemlerini durdurunuz.

Bildiğiniz gibi, MEB Yönetici Değerlendirmeleri haksız bir şekilde yapılmıştır. Açılan binlerce davada yargı, yürütmeyi durdurma ve esastan verdiği kararlar ile değerlendirmelerin hukuksuzluğunu ortaya koymuştur.

Ayrıca sendikamız tarafından açılan davada Danıştay, ilçe milli eğitim müdürlerinin ve şube müdürlerinin, okul müdürlerini bu şekilde değerlendirmesini hukuka aykırı bulmuştur.

Sonuç olarak, şu anda acil olarak okul müdürlerinin değerlendirme süreci iptal edilmeli, MEB Yönetici Atama iş ve işlemleri durdurulmalıdır.

Aksi halde, mevcut hukuksuz görevlendirmelere yenilere eklenecektir. MEB,  Yönetici Atama işlemlerinde tam bir kaosa sürüklenecektir.

Türkiye Kamu-Sen, hukuki tabanı olmayan tüm mevzuatın düzeltilmesi için, yeni hükümetin oluşması sonrasında, gerekli çalışmaları en hızlı şekilde yapacaktır."

www.turkiyeegitim.com Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum