MEBBİS Öğrenim bilgileri güncellenecek

MEBBİS Öğrenim bilgileri güncellenecek

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü İllere bir mail atarak öğrenim bilgilerinin güncellenmesini istedi.

 

Sayın yetkili,

 

Yeni mezunların öğrenim bilgileri Web servisi aracılığı ile YÖK’ten alınması planlanmaktadır. YÖK veri tabanındaki öğrenim bilgileri ile Bakanlığımız veri tabanındaki öğrenim bilgileri kodlarının uyumlu hale getirilebilmesi ve mevcut personelin öğrenim bilgilerinin güncellenmesi amacıyla e-Personel Modülü öğrenim bilgileri ekranına “YÖK Mezun Okul Bilgileri (Yeni)” açılmıştır. Bu nedenle;

 

  1. Bu güncellemenin yapılabilmesi için; İlinizde MEBBİS yöneticileri tarafından öğrenim bilgileri ekranında tüm eğitim kurumu müdürlüklerine güncelleme yetkisi verilecektir. Güncelleme işlemi eğitim kurumu müdürlükleri tarafından, il/ilçe milli eğitim müdürlüğü personelinin öğrenim bilgileri ise il/ilçe özlük birimi tarafından güncellenecektir.
  2. Öğenim bilgilerinde daha önce girilen kayıtlar pasif olarak yansıtılmıştır.
  3. Yapılan ekranda;  pasif olarak gelen kayıtlar, aktif olarak gelen ekrana aynen işlenecektir.
  4. Personelin yüksek öğrenimi ile ilgili kayıtlarının tamamının tek tek güncellenmesi gerekmektedir. (Örneğin: ilgilinin ön lisansı, lisansı, yüksek lisansı, doktorası var ise hepsi ayrı ayrı güncellenecektir.)
  5. Personele eğitim kurumu müdürlüğü tarafından duyuru yapılarak öğrenim bilgilerinin doğru olup olmadığını kontrol edilmesi sağlanacaktır.
  6. Eski kayıttaki öğrenim bilgisi hatalı ise yeni kayıt mezuniyet belgesine uygun olarak aktif olan ekrandan girilecektir.
  7. Sistemde bulunmaması nedeniyle girilemeyen öğrenim bilgileri ekte gönderilen Excel listesine formatı bozulmadan (Üniversite, fakülte, bölüm ve anabilim dalı )işlenecek ve mezuniyet belgesi taranarak Excel tablosu ile birlikte kurum müdürlüğü tarafından e-posta ile Bakanlığımıza gönderilecektir. (Resmi yazı ile gönderilmemesi)

Bu işlemlerin  15 KASIM 2012 mesai bitimine kadar sonuçlandırılması ve e-posta ile sonucundan Bakanlığımıza bilgi verilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize.

 excel tablosu için tıklayınız


Erol TUĞCULAR

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.