MEB’de atama ve göreve başlama karmaşası

MEB’de atama ve göreve başlama karmaşası

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mart ve Nisan ayı içerisinde yaptığı il içi norm fazlası ve alan değişikliği atamaları karmaşaya neden oldu.

Bilindiği gibi norm fazlası öğretmenler için Mart ayında birçok il duyuruya çıkarak il içi atama yaptı ve Nisan başında öğretmenler yeni görevlerine başladılar. Ayrıca aynı tarihlerde Talim ve Terbiye kurulunca alınan kararlar gereğince bazı branşların(rehber öğretmen, özel eğitim, resim, vb.) adları değişti, öğretmenler için kararnameler çıkarılarak kurum içi atamaları yapıldı ve göreve başlama işlemi yapılması istendi.

Ancak kurum içi alan değişikliği yapan birçok öğretmen bu süreçte norm fazlası olarak kurum değiştirdiğinden yeni kurumuna gittiğinde kağıt üzerinde göreve başlasa da MEBBİS üzerinden ayrılma-başlama işlemleri yapılamadı. Çünkü kurum içi alan değişikliği kararnameleri ile norm fazlası il içi atama kararnameleri nedeniyle aynı isimlerin farklı alanlarla farklı kurumlara atanmaları MEBBİS üzerinde çakışmaya neden oldu ve sistem hatası nedeniyle öğretmenler görevlerine başlayamadı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın birçok işinde olduğu gibi birbirinden habersiz bürokratlar, illerin ve bakanlığın birbiriyle koordinasyon yapmadan çalışmaları bu soruna neden olmuştur.

Yaz tatili dönemi yaklaşırken öğretmenleri mağdur olmaması ve önümüzdeki  aylarda il içi, il dışı, özür grubu, vb atamalar yapılacağından ve  norm kadroların güncel olması gerektiğinden, bu sorun biran önce çözülmelidir.

 

Sencer Kaya
Türkiye Eğitim Özel Haber

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları TurkiyeEgitim.Com'a aittir. www.turkiyeegitim.com şeklinde aktif link verilerek alıntı yapılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.