MEB'de Eğitim Desteği Seferberliği

MEB'de Eğitim Desteği Seferberliği

Eğitim desteği için müdür yardımcısı görevlendirilecek

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü
Sayı : 93778809/405.01/3328460 12/08/2014
Konu: Eğitimve Öğretim Desteği
................ VALİLİĞİNE
(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)
İlgi : 07.08.2014 tarihli ve 93778809/405.01/3277566 sayılı yazı.
Bilindiği üzere 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu Kapsamındaki 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin e-Kılavuz doğrultusunda iş ve işlemlerin yürütülmesi konulu ilgi yazımız gönderilmişti.

Ancak gerek kurumların gerekse öğrenci velilerinin Genel Müdürlüğümüze başvuruları çerçevesinde aşağıdaki konuların yeniden değerlendirilerek hassasiyetle yerine getirilmesi gerekmektedir.

Bu çerçevede;
a)08-18 Ağustos 2014 tarihleri arasında özel okullar MEBBİS'te yer alan Özel Öğretim Kurumları Modulü üzerinden, öğrenci velileri/vasileri ise e-Okuldaki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden öğrencilerinin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğünde başvurularını yapacaktır.

b)Resmi okullarımız başvuru işlemleriyle ilgili bir müdür yardımcısı görevlendirecektir. Görevlendirilen müdür yardımcısı mesai saatleri içerisinde e-Kılavuz doğrultusunda iş ve işlemleri yürütecektir.

c)Eğitim ve Öğretim Desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin velileri/vasileri e-Okul üzerinden kaydının bulunduğu resmi okul müdürlüklerinde başvurularını yapacaktır.

d)Eğitim ve Öğretim Desteği için başvuru yapan özel okullar ile destekten yararlanacak öğrenciler 28.08.2014 tarihinde ilan edilecektir.

e)Bütün ilgili tarafların ilgi yazımız ekinde yer alan e-Kılavuzu hassasiyetle incelemeleri ve e-Kılavuzda yer alan hükümler çerçevesinde görevlerini yapmaları işleyişin sağlıklı, verimli yürütülmesi açısından önem arz etmektedir.

Bu bağlamda yukarıda ifade edilen hususlara ve iş takvimine dikkat edilmesini gereği için bilgilerinize rica ederim.

Ömer Faruk YELKENCİ
Bakan a.
Genel Müdür V.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.