MEB'de Geçici görevlendirme skandalı

MEB'de Geçici görevlendirme skandalı

MEB'de Geçici görevlendirme skandalı

Milli Eğitim Bakanı defalarca söyledi : ‘Geçici görevlendirmeler iptal  edilecek’, ‘Her türlü geçici görevlendirme iptal edilecek ve öğretmenler derse girecek.’

Geçen yıl da başka Bakanlıklarda görevli tüm öğretmenlerin görevlendirmeleri iptal edildi.

Son olarak 23 Temmuz 2012 tarihli resmi yazıda : ‘İlinizdeki bütün geçici görevlendirme öğretmenlerin görevlendirmeleri sona erdirilecektir.’ İfadesi net olarak yer aldı.

Hatta bugün öğretmenlere veriilen uzaktan eğitimde Sayın Dinçer görevlendirme iptallerini üstüne basa basa adalet yönüyle vurguladı.

Bugün sitemize çeşitli duyumlar ulaştı.

Bazı illerde Milli Eğitim içerisinde görevlendirme yapılamadığından başka Bakanlıklara bağlı müdürlüklere öğretmen görevlendirmesi yapıldığı bilgisine ulaştık.

Başka okula görevlendirilen öğretmen en azından başka okulda derse girer. Başka bakanlığa bağlı il müdürlükleri emrine öğretmen görevlendirmek inanılır gibi değil.

Bakan’ın üzerine basa basa vurguladığı geçici görevlendirme yapılmaması politikasının bu kadar kaba ve paldır küldür arkadan dolaşılmasını büyük şaşkınlıkla karşıladık.

Açıkça ifade etmek lazım ki; siz Dinçer olsanız ve bu kadar titizlikle ve önemle vurguladığınız uygulamanın bu derece pervasızca yok sayılması karşısında sorumluları görevde bırakır mısınız?

Başka Bakanlıklara bağlı il müdürlüklerinde görevlendirilen öğretmenlerle ilgili bilgileri şimdilik paylaşmıyoruz.

İlleri hedef göstermek ve zor durumda bırakmayı amaçlamıyoruz, sonuçta il milli eğitim yönetimleri de yoğun tazyik altında boğuşuyorlar.

Bakanlık basit bir araştırmayla böyle bir uygulama yapıldığını öğrenebilir.

Madem Bakan Bey geçici görevlendirme iptallerini adil uygulamalarının en önemli dayanağı olarak her ortamda dile getiriyor.

Biz de yapılan ‘geçici görevlendirmeler’ iptal edilmezse bu görevlendirmeleri yapan illeri buradan ifşa edeceğimizi açıkça ilan ediyoruz.

personel meb

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.