MEB’de Okul idarecileri görevlendirmesi sorunu

MEB’de Okul idarecileri görevlendirmesi sorunu

MEB’de Okul idarecileri görevlendirmesi sorunu

MEB Okul idarecilerinin görevlendirmesi yönetmeliği çalışma sürecini başlatmış bulunuyor. Yönetici Görevlendirme yönetmeliği için oluşturulan komisyon ön hazırlık çalışmalarına başlamış ve son zamanlarda internet haberlerinde çıkan eleştirileri de dikkate alarak bir temel çerçeve oluşturma gayreti içinde olduğu ifade ediliyor.

MEB yönetici görevlendirme yönetmeliği içinde sınav şartı olmaz ise olmaz diyen Türk eğitim Sen genel başkanı İsmail Konçuk, Yönetmelikte bir takım kriterlerin objektif unsurlar taşıması gerektiğini savunurken , sınav ilkesinin yönetici atamada objektif bir unsur olduğunu ifade ederken keyfi görevlendirmeler karşısında sessiz kalmayacağız, okul idarecilerinin görevden alınmasını ise oldu bittiğe getirilemeyecek diyor.

Eğitim Bir sen’de idarecilik için sınav şartının devam etmesini istemekte ve yönetici belirlemede asgari objektif kriterlerin olması gerektiğini bu kriterlerinde abartılmaması gerektiği düşüncesinde olduklarını ifade ediyorlar

Eğitim sen ve diğer tüm eğitim sendikaları okul idarecileri görevlendirmelerinde objektif temel belirleyici kriterlerinin olmasını savunmaktadırlar. peki ama bütün eğitim sendikaları ortak bir noktada birleştiklerine göre sorun ne?

Eğitim Sendikalarının  Okul idareciliği görevlendirme atamaları yönetmeliğinde her ne kadar sınav şartı gibi ortak objektif temel kriterle olsun deseler de, ortak objektif kriterdedikleri ilke ve şartların pratikteki yansımalarının objektif olmasını istemiyorlar.örneğin uzman ve baş öğretmene ünvanları idareci belirlemede dikkate alınsın derken buna bazı sendikalar karşı çıkmaktalar yine öğretmene verilen yılda sınırlama olmaksızın verilen her ödülün dikkate alınması istenmektedir. bazı sendikalar ise son iki yıl içinde verilen veya yeni yönetmelikte ve yasada belirtilen ödüller geçerli olsun istemektedir,durum hal bu olunsa her sendikanın objektif ilkeler dediği anlam ve mana olarak kendi menfaatine uygun gelebilen ve sendikası çıkarına kullanıla bilecek türde olmasını istemektedirler.Diğer bir anlatımla her sendika objektiflik kavramını kendi üyelerinin lehine subjektif anlama gelebilecek şekilde ayrıcalık istemektedir.

Okul idarecilerinin görevlendirmeleri 13 haziran itibari ile sonlandırılıyor
MEB tüm okul idarecilerinin görevlerini  13. Haziran itibari ile sonlandırıyor. Bu tarih kesin ve son tarih MEB okul idarecilerinin seçimini yaparken kesinlikle belirli yılların üstünde idarecilik yapanların görevlendirmelerini uzatmayacağı ve tüm okul idarecilerini gençleştirme ve teknolojiyi kullana bilen kariyer yapmış plan eğitimciler arasından görevlendirme yapmak istediği bilgileri tarafımıza gelmektedir.her ne olursa olsun 15-20 yıl arasında idarecilik yapmış olan idarecilerin idareciliklerinin uzatılmayacağı ve meslek körlüğüne karşı bir önlem olarak görmektedir. Okulun huzur ortamını ve okul iklimini bozan öğretmenlerin derhal yer değiştirme işlemine tabii tutulacağı okullarda eğitim standartlarının yükseltilmesi ve öğretmenlerden maksimum derecede istifade edilmesi için okul idarecilerine her türlü önlem alma yetkisi verileceği konuşuluyor.

Okul müdürlerinin yan gel yat dönemi bitiyor.
Tecrübeli idareciler bugüne kadar okulu böl parcala yönet taktikleri işe yaramayacak. Bazı okul müdürleri okulu yönetmek ve koltuğunu korumak için çoğunluğu rahat ettirerek veya bir takım öğretmenlere ayrıcalıklar tanıyarak öğretmenleri bir birine düşürme yöntemi ile okulları idare etme yöntemi tarihe karışıyor. müdür ve idareciler boş geçen derslere öğretmen bulamazlar ise kendileri boş dersleri dolduracaklar. Avrupa standartlarında idarecilik planlaması yapılıyor. okul idareciliği bir liderlik visyonuna dönüştürülüyor herkese hayırlı olsun

[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum