MEB'de 'Proje okullar' 44 oldu

MEB'de 'Proje okullar' 44 oldu

Müdür ve öğretmenleri 'sınavsız olarak bakan onayı ile atanacak ve Türkiye'nin en gözde okullarının yer aldığı Proje Okullar listesine son olarak İstanbul (Erkek) Lisesi de girdi. Müdürü de Bakan Avcı tarafından atandı.

TÜRKİYE'nin en yüksek puanlı Anadolu ve fen liselerinin de aralarında yer aldığı Proje Okullar listesine son olarak İstanbul (Erkek) Lisesi de alındı. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bazı okulları seçerek "Proje Okul" yapma, öğretmen ve müdürlerini de sınavsız atama hakkı veren yasal düzenleme, dershaneler yasası olarak bilinen 652 sayılı Kanun hükmünde kararname ile yapıldı.

Yasa MEB'e, Proje Okul- lar'a öğretmen ve yöneticileri sınavla değil, doğrudan bakan tarafından atama yetkisi veriyor. Bu yetki de ilk olarak 2012 Mart ayından bu yana "vekil müdür-lerin" görev yaptığı İstanbul Lisesi'nde kullanıldı. Okula müdür olarak özel Fener Rum Lisesi Müdür Yardımcısı Hikmet Konar sınavsız olarak Bakan Nabi Avcı tarafından atandı.

Sayıları 174 olan Proje Okullar üstesinde önce Ana-dolu meslek ve imam hatip liseleri yer alıyordu. Son lis-tede ise okulların sayısı 44 oldu. 20 üden aralarında İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek, Kadıköy Anadolu, Atatürk Fen gibi en yüksek puanlı okullar üstede yer aldı. En fazla okul 11 lise İstanbul'da, Ankara'dan 5, İzmir'den ise 3 okul üsteye girdi.

Haber Türk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.