MEB'de Sınavsız Müdür Görevlendirmesi

MEB'de Sınavsız Müdür Görevlendirmesi

MEB'de Yöneticilerin Görevi Sona Ermeyecek. Yöneticilerin Görevi Sona Ermeyecek

 Edindiğimiz bilgilere göre MEB de yönetici görevlendirme yönetmeliği ilgili komisyonun oluşturulmuş olup, komisyonun yönetmelik çalışmalarını büyük oranda tamamlamıştır.


Gerek müdürlük, gerekse müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılıklarında görevlendirmelerinde sınav konulmadığı zaten sınav konulmasının kanun gereği mümkün olmadığı şeklindedir.

 Yöneticilerin görevinin 13 Haziran itibariyle sona ereceği ancak eğer yönetmelik o tarihi kadar yetiştirilebilirse yönetmeliğe konulacak geçici madde ile yetiştirilemezse görevden alınan İl milli eğitim müdür yardımcılarında ve ilçe milli eğitim müdürlerinde olduğu gibi yerine görevlendirme yapılıncaya kadar yöneticilerin görevlerine devam edeceği şekilde bir yazının bakanlık tarafından yayımlanacağıdır.Böylece mevcut yöneticilerin  13 hazirandan sonrada devam etmesi sağlanmış olacak
 
Müdürlük görevlendirmelerde ilk önce yapılacak. Müdür görevlendirmeleri yapıldıktan sonra müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirmeleri yapılacağı. Böylece müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirme  teklifler yeni görevlendirilen müdürlerin yapması sağlanmış olacak. 
 
Anlaşılan o ki görevlendirmeler yaz tatili boyunca devam edecek. Özellikle müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı görevlendirilmelerinin tamamlanması  eylül  ayını bulabilir. Bu yaz tatili yöneticiler açısından fazla sıcak geçecek gibi gözükmektedir.

Selam ve saygılarımla

Fatih GENÇ

Eğitim Yöneticisi
Kaynak: kamuajans.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum