MEB'de Yöneticilerin Ek Dersleri Eşitlenecek

MEB'de Yöneticilerin Ek Dersleri Eşitlenecek

Yönetici Ek dersleri eşitlenecek mi? 13 Hazirandan Sonra Yöneticilerin Ek Dersi Eşitlenecek

MEB de Yönetici ve öğretmenlerin  görevlendirmeleri ek ders esaslarının 10 ve 16 maddesine göre yapılmakta, görevlendirilen öğretmenlerin ek ders miktarı esasların 16.maddesine göre (haftalık 18 saat ) ödenmektedir.

Görevlendirme yöneticilerin ise  2014-2015 yılı Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmet koluna ilişkin toplu sözleşmenin 5.maddesine göre  10 ve 16 maddeye göre asıl kadrosu veya görevlendirildiği kadrodan  ücreti fazla olan kadronun ücretini almaktaydı.

Geçici görevlendirilen yöneticilerin ek ders ücreti

Madde 5- (1) 2006/11350 sayılı Kararın 10 uncu maddesi kapsamında ders niteliğinde yönetim görevi karşılığında ek ders ücretinden yararlanmakta iken aynı Kararın 16 ncı maddesi uyarınca Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kurumlarda görevlendirilen yöneticiler, 10 uncu ve 16 ncı maddede öngörülen ek ders ücretlerinden daha yüksek olandan yararlandırılır.

   
 MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİNİN DERS VE EK DERS 
SAATLERİNE İLİŞKİN KARAR

Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller

MADDE 16-

2) (Ek fıkra :24/11/2008-2008/14575 B.K.K.)  Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez.

13 HAZİRANDAN SONRA DURUM NE OLACAK?

 13 hazirandan sonra yapılacak yönetici görevlendirmelerde eğer yeni bir düzenleme yapılmazsa bu tarih itibariyle tüm yöneticilerin görevleri sonlandırılacak dolayısıyla herkes birinci görevi olan öğretmenlik kadrosuna dönmüş olacaktır.

 Böylece yeni  görevlendirmeler yapılırken herkes öğretmen kadrosunda (yöneticilikleri sona erenler dahil) olduğundan ,    görevlendirmeler  de alınacak ek ders miktarı  toplu sözleşmenin 5.maddesinde belirtilen yöneticiler için öngörülen ek ders miktarını değil  ek ders esaslarının 16 maddesine göre öğretmenler için öngörülen 18 saat ek ders  olacaktır.

        MEB böylece yıllardır okul türlerine  göre farklılık gösteren  (Anadolu, Meslek, İlkokul, Ortaokul ) ve aynı işi yapan yöneticiler arasındaki ek ders  adaletsizliğini az alanların ücretini artırarak değil yüksek alanların ücretini indirerek sağlamış olacak!

  Müdür, Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak görevlendirilenlerde eşit  18 saat ek ders alacaktır. 

MEB çok acil yeni bir düzenleme yaparak 13 hazirandan sonra yaşanacak bu kargaşaya son vermeli  ayrıca düşük ek ders alan okulların yöneticilerinin ücreti   en yüksek alan okul yöneticilerin ücretine göre artırarak eşitliği sağlamalıdır.

 

Baki GENCER
Eğitim Yöneticisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.