MEB'den Aday Öğretmen Açıklaması

MEB'den Aday Öğretmen Açıklaması

Aday öğretmenlerin sınavı 19 Mart'ta yapılacak devamında da sözlü sınav olacak. Aday Öğretmenlerin mazerete bağlı sınav yeri değişikliği talepleri en geç 27 Şubat'a kadar dilekçeyle bakanlığa bildirilmeli.

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama

17 Nisan 2014 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin hükümleri doğrultusunda Aday Öğretmenlerin asil olarak atanabilmeleri için 19 Mart 2016 tarihinde yazılı ve devamında sözlü yapılacaktır. Sınav, Kılavuzunda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Aday öğretmenlerin görevli bulundukları ilde sınavlara girmesi esastır. Ancak sınavlara girmeye hak kazanan aday öğretmenlerden; sınav tarihlerinde muvazzaf askerlik görevi dahil her türlü aylıksız izin, analık izni, refakat izni ve hastalık izinleri (uzun süreli tedavi, tedavisi görevli bulunduğu ilde mümkün olmayan ya da farklı bir ilde görmüş olduğu tedavinin kesilmesi hasta sağlığını olumsuz etkileyecek olanlar) nedeniyle görev yerinde bulunamaması durumunda mazeretlerini belgelendirmeleri ve Genel Müdürlüğümüze 27/02/2016 tarihi mesai bitimine kadar belgeleriyle birlikte başvurmalarının ardından başvuruların Genel Müdürlüğümüzce uygun bulunması halinde dilekçelerinde belirtmiş oldukları ilde sınavlara girebilecektir.

Genel Müdürlüğümüze ekte yer alan dilekçe ile yapılacak başvurularda adayın adı soyadı, T.C. kimlik numarası, görevli bulunduğu ili, ilçesi, eğitim kurumu, mazereti, mazeretini gösterir resmi belge (dilekçe eki şeklinde), sınavlara girmek istediği il bilgileri yer alacak, dilekçe aday tarafından ıslak imza ile imzalanacaktır. Dilekçeler en geç 27/02/2016 tarihi mesai bitiminde Genel Müdürlüğümüzde olacak şekilde posta yoluyla ya da elden teslim edilebilir. Elden belge teslimi için adayın kendisinin bizzat belge teslim etmesine gerek yoktur. Posta yoluyla ulaştırılacak dilekçelerde yaşanacak gecikme ya da aksaklıklardan adayın kendisi sorumludur. E-posta, faks, telefon yollarıyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

İlgililere duyurulur.

ÖĞRETMEN YETİŞTİRME VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE

(Milli Müdafaa Caddesi 6/3 MEB Ek bina 06420 Kızılay/Çankaya/ANKARA)

19 Mart 2015 tarihinde yapılacak olan yazılı sınava ve devamında yapılacak olan sözlü sınava aşağıda belirttiğim bilgiler ve ekte yer alan belgeler doğrultusunda ..................... ilinde katılmak istiyorum.

Ad Soyadı

İmza

Adı soyadı:

TC Kimlik No:

Görev yaptığı il-ilçe:

Görev yaptığı okul:

Sınava girmek istediği il:

Mazeretin başlama tarihi:

Mazeretin bitiş tarihi:

Mazeretinizi kısaca yazınız:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.