MEB'den Alan Değişikliği Duyurusu

MEB'den Alan Değişikliği Duyurusu

Milli Eğitim Bakanlığı, alan değişikliğini sınırlı tuttu.

Bakanlık, bu haberde de belirtmiş olduğumuz gerekçelerden dolayı, alan değişikliğini sınırlı tuttuğunu açıkladı

İŞTE O AÇIKLAMA

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Son yapılan 40 bin öğretmen atamasıyla öğretmen sayımız 851.854 olmuş ve norm kadroya göre öğretmen doluluk oranımız ülke genelinde %87,66'ya yükselerek tarihinin en yüksek noktasına ulaşmıştır. Hatta bazı illerimizde doluluk oranı %100'e ulaşmıştır. Alanlar bazında norm kadrolara göre doluluk oranları da bu orana yaklaşmıştır.

Gelinen noktada, yakaladığımız bu oranlarla öğretmenlerin alanlara ve illere göre dağılımında belli bir denge sağlanmıştır.

Gerek söz konusu dengenin bozulmaması, gerekse daha önce yapılan alan değişikliklerinden yansıyan olumsuz geri dönüşler değerlendirilerek alan değişikliğinin sınırlı tutulması ve bundan böyle uygulanmaması gerekli görülmüştür. Bu uygulamada atama bekleyen öğretmen adaylarının olası mağduriyetlerinin, adaletli dağılımı engelleyen hususların ve hukuksuzlukların önüne geçilmesi de göz önünde bulundurulmuştur.

Tüm bu gelişmelerden hareketle alan değişikliği; daha önce yapılan düzenleme gereğince "Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliği Eğitim Programı" kapsamında 540 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan öğretmenler ile "Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği Eğitim Programı" kapsamında 90 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan öğretmenlerin, bu alanlara alan değişikliği yoluyla atanmaları sınırlığında yapılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

26022708_alandeiikliiduyuru-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum