MEB'den AVM'lerde tercih hizmeti

MEB'den AVM'lerde tercih hizmeti

Milli Eğitim Bakanlığı, lise ve üniversite tercihlerinde danışmanlık yapmak üzere 30 bin öğretmen ve idareciyi görevlendirdi. Tercih danışmanları, okulların yanı sıra şehir meydanları, park ve AVM'lerde hizmet sunacak

Doruk ÇAKAR

Zorlu sınav maratonunun ardından, 8 ve 12. sınıfı tamamlayan öğrenciler için tercih süreci başladı. Öğrencilerin, ortaöğretim kurumlarına yerleştirme tercihleri 14-24 Temmuz, ÖSYS tercihleri ise 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin lise ve üniversite tercihlerinde danışmanlık yapmak üzere 30 bin öğretmen ve idareciyi görevlendirdi. Üniversite ile ortaöğretim kurumlarına yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için oluşturulan 10 bine yakın komisyon öğrenci ve velilere hizmet verilecek. Komisyonlarda görevli eğitimciler, öğrencilerin sınavlarda aldıkları puan, yüzdelik dilimleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda doğru yönlendirme yapacak. Bu danışmanlar, sadece okullarda değil şehir meydanları, parklar ve AVM'ler gibi nüfusun yoğun olduğu alanlarda da, öğrencilere tercih hizmeti sunacak. Diğer yandan ulaşımı zor bölgeler için de gezici komisyonlar devreye girerek öğrenci ve velilere yardımcı olacak.

Öğrencilere 81 ilde hizmet verecek

Üniversite ile ortaöğretim kurumlarına yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için oluşturulan 9 bin 918 komisyonda, tercih danışmanlığı konusunda donanımlı 29 bin 854 öğretmen ve idareci, 81 ilde öğrenci ve velilere hizmet verilecek. Eğitimciler, öğrencilerin puan, yüzdelik dilimleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda doğru yönlendirme yaparak öğrencilerin üniversite ve liselere yerleşmeleri konusunda destek sunacak.

Akşam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.