MEB'den Eğitim Katliamı!

MEB'den Eğitim Katliamı!

Geçen yıl sınıf öğretmenlerinin ve branş öğretmenlerinin sertfikalılara alan değişikliği yoluyla özel eğitim öğretmeni olarak atanmasına itiraz eden 18 üniversitenin özel eğitim bölüm başkanları bir bildiri yayınladılar.

ATAMA BEKLEYEN ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİ OLARAK SERTİFİKA İLE ÖĞRETMENLİK EĞİTİMDE KATLİAMDIR DİYORUZ
 
Geçen yıl sınıf öğretmenlerinin ve branş öğretmenlerinin sertfikalılara alan değişikliği yoluyla özel eğitim öğretmeni olarak atanmasına itiraz eden 18 üniversitenin özel eğitim bölüm başkanları bir bildiri yayınladılar. 18 üniversitenin özel eğitim bölümü başkanlarının bir araya gelerek bildiri yayınlamaları dikkate alınması gereken bir husustur.
            Bu bildiri ve uyarıya rağmen Milli Eğitim Bakanlığı 2014 aralık ayında 540 saatlik sertifika ile sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenlerinin sertifikalılara yönelik alan değişikliği yoluyla özel eğitim öğretmenliğine geçmelerine olanak sağladı yani bildiride Milli Eğitim Bakanlığını durdurmadı.
            Milli Eğitim Bakanlığına uyarıda bulunuyoruz Özel eğitim öğrencilerinin öğretmenliğini yapacak öğretmenlerde özel olmalı serftifika ile öğretmen olarak atanmaları eğitim ve çocuklar için çok tehlikelidir.
            Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim öğretmeni açığımız 10 binin üzerinde özel eğitim öğretmenliği mezun sayımız yetişmemektedir savunmasını yapmaktadır. Lakin her yıl üniverisitelerden mezun olan özel eğitim öğretmeni sayısı 3 bindir. Özel eğitim öğretmenliğinden yılda emekli olan sayısı yok denecek kadar az olduğu için mezun olan öğretmenlerin açık oranında atamaları yapılırsa 3-4 yıl içinde özel eğitim öğretmeni açığı tamamen kapanmaktadır.

Eğitim Katliamı: Sertifikalı Öğretmenlik!
            Atama bekleyen ve üniversitede okuyan özel eğitim öğretmenleri olarak Milli Eğitim Bakanlığından atama bekleyen 2 bine yakın özel eğitim öğretmeninin atamasının yapılmasını ve özel eğitim alanına özel eğitim mezunu olmayan hiç branşın geçişine müsaade edilmemesini istiyoruz.
            Unutulmamalıdır özel eğitim öğrencilerinin öğretmenleri de özel olmalıdır ve sertifika ile öğretmenlik 1980 li yılların uygulamasıdır . Öğretmen dostu Nabi Hocamızdan bu konuda hassasiyet bekliyor iyi çalışmalar diliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum