MEB'den Görevde Yükselme Sınavı Açıklaması

MEB'den Görevde Yükselme Sınavı Açıklaması

Eğit Bil-Sen Sendikası'ndan konuyla ilgili olarak yapılan açıklama:

Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası olarak Milli Eğitim Bakanlığına, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılması ile ilgili çalışmaların bitirilmesi, sınavın bir an önce eğitim çalışanlarına duyurulması gerektiği konusunda bakanlığa talepte bulunmuştuk. Bakanlık tarafından sendikamıza gelen cevaplı yazıda; “652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilatı ve Görevleri Hakkında Kanun Hakkında Kararname ileBakanlığımız kuruluş, görev ve sorumlulukları yeniden düzenlenmiş olup,bu yeni düzenleme çerçevesinde güncelleme

çalışmaları sona erdiğinde sınav ile ilgili uygulama için merkez ve taşra teşkilatlarına açıklama yapılacağı” belirtilmiştir.

Bakanlık, kariyer ve liyakat kapsamında görevde yükselmeleri yönetmelik gereği yapmak zorundadır. Her bakanlığın çalışma ve sınav takviminin olması ve oluşturması; çalışanlarımotive etmek, geleceği planlamak ve çalışmalarda başarı sağlanmak amacıyla önceden planlanan zorunlu bir durumdur. Aynı zamanda görevleri icabıdır. Eğitimi vatandaşa vermekle yetkili ve tek kontrol sahibi olan Milli Eğitim Bakanlığı,diğer bakanlıkların yaptığını yapamadığını yazışmalarında itiraf etmesi de MEB’in içine düştüğü aciz durumu göstermektedir.
 
İster eğitim çalışanlarının hak ettiği "Görevde Yükselme Sınavı" olsun, İster "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin" çıkarılması ve uygulanması olsun, gerekli olan her türlü çalışmalarımıza ara vermeden ısrarla sürdüreceğimizi ve daima eğitim çalışanları için mücadele edeceğimizin her yetkili mercii ve kurumun bilmesini istiyoruz.

Bakanlığın cevap yazısı içintıklayınız.

 

Bakanlığa gönderdiğimiz yazı için tıklayınız.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.