MEB'den hatalı ek ders görüş yazısı

MEB'den hatalı ek ders görüş yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili tereddüde düşülen konular hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 18/11/2014 tarih ve 5431468 yazılarında vermiş olduğu görüş mevzuat

Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili tereddüde düşülen konular hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 18/11/2014 tarih ve 5431468 yazılarında;

Okul yöneticilerinin Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında öğretmen olarak görev alıp almayacaklarında görev aldıkları takdirde kaç saat görev alacağını; Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ek ders görevi"başlıklı 6. maddesindeki; "(1) Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan;

a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate,

kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir. " hükümlerine göre Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saat ek ders görevi verileceğini açıklamıştır.

Bakanlığın yazısı aşağıdadır;

 

 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünden alınan 18/11/2014 tarih ve 15923718/10.04/5431468 yazı

 

 
 

Bu görüş yazısı Ek Dersle İlgili Kararın "Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları" başlıklı 8. maddesi 1. fıkrasına aykırıdır. Çünkü okul/kurum yöneticilerinden aylık karşılığı ders görevini tamamlayanlara 6 saate kadar ek ders görevi verilebildiği gibi bu hafta içi/mesai saatlerinde görevle alakalıdır.

Okul/kurum yöneticileri hem hafta içi 6 saate kadar ek ders görevi alabilmekte hem de hafta sonu/mesai saati dışında kurslar da 10 saate kadar görev alabilmektedir.

Şöyle ki; Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili ödenecek ek dersler, Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları"başlıklı 8. maddesi kapsamında yapılmaktadır.

Bu maddenin 1. fıkrası, "Bu Kararla belirlenen azami ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;" şeklindedir. Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları uygulamaları Ek Dersle İlgili Kararın belirlediği azami ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışındadır.

Öyleyse Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili ödenecek ek dersler okul/kurum yöneticilerinden aylık karşılığı ders görevini tamamlayanlara 6 saate kadar ek ders görevi dışındadır.

Peki, okul/kurum yöneticileri Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında ne kadar görev alıp karşılığında ek ders alabileceklerdir?

Ek Dersle İlgili Kararın "Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları" başlıklı 8. maddesi 1. maddesi (a) bendi 6. fıkrasındaki;"Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında, görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar ek ders görevi verilebilir." hükümlerine göre 10 saat Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alabilecektir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net - Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.