MEB'den 'hayati' adım

MEB'den 'hayati' adım

Şişli'deki asansör faciasından önce 81 kente genelge gönderen Nabi Avcı, 'Elektrik tesisatından iskeleye her şeyi kontrol edin' dedi. Kesin talimat verdi: Güvenlik tehdidi varsa işi durdurun.

HAKKI KURBAN

TÜRKİYE 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör kazasının acısını yaşarken Milli Eğitim Bakanlığı okullarda benzer olayların yaşanmaması için her türlü tedbiri devreye sokuyor. Şişli'deki faciasından önce 81 il valiliğine ve il milli eğitim müdürlüklerine genelge gönderen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, okul ve kurumlardaki binaların gerekli koşulları taşıyıp taşımadığının tek tek incelenmesini istedi. Gerekli görevlendirmelerin yapılması talimatını veren Bakan Avcı, 'İncelemelerde elde edilen değerlerin sağlığı ve güvenliği tehdit etmesi durumunda gerekirse işin durdurulmasını' istedi.

TUTANAK ALTINA ALINACAK

Avcı, 17 maddelik genelgede, bakanlık merkez ve taşra teşkilatı binalarıyla okulların iş sağlığı ve güvenliği mevzuatına uygun fiziki koşulları taşıyıp taşımadığının incelenmesi isteniyor. Elektrik tesisatından iskeleye kadar tüm detaylar gözden geçirilecek, sonuçların sağlığı ve güvenliği tehdit etmesi durumunda yetkililer doğrudan bilgilendirilecek. Gerekirse işin durdurulması için iş sağlığı ve güvenliği birimi yetkililerine bilgi verilecek. Kontrollerin yapılıp yapılmadığı da tutanak altına alınarak saklanacak. Çalışma kapsamında, öğretmenler ile personelden 'iş güvenliği sertifikası' olanlar tespit edilecek. İş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilen öğretmenlerin ücretleri de, ek ders saatlerine ilişkin karar çerçevesinde karşılanacak.

İş güvenliği birimi şart

Bakanlığın yayımladığı genelgede, 81 il milli eğitim müdürlüklerinde en az bir 'işyeri sağlık ve güvenlik birimi' oluşturması isteniyor. Söz konusu birimler, uygulamaların etkili olması, koordinasyon sağlanması gibi çalışmaları yürütecek. Öte yandan okullardaki personele, iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri verilecek. Bakanlığa bağlı tehlikeli işyerlerinde her 10 çalışan için bir ilk yardımcı, az tehlikeli işyerlerinde ise 20 çalışan için bir ilk yardımcı amirlerce görevlendirilecek.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.