MEB'den İl Müdürlerine "Tasdikname vermeyin" talimatı

MEB'den İl Müdürlerine "Tasdikname vermeyin" talimatı

İl Müdürlerine Sözlü "Tasdikname" talimatı

Milli Eğitim Bakanlığı yine ilginç bir olaya imza attı.

Konu, liselerdeki "tasdikname" olayı.

Bilindiği gibi mevcut ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre, okullarında başarılı olamayan lise öğrencileri velilerinin talebi doğrultusunda "Tasdikname" alarak öğrenimlerine "Açıklise"de dışardan devam edebilmektirler.

Geçtiğimiz günlerde bizzat MEB Müsteşarı Sayın Emin Zararsız'ın talimatı ile İl Milli Eğitim Müdürleri aranmış ve sözlü olarak; liselerde öğrencilere "tasdikname" verilmemesi yönünde talimat verilmiştir.

Konu bir çok yönden hatalıdır. Şöyle ki;

1. Devlet sözlü olarak değil, "yazılı olan yasa ve yönetmelikler" ile yönetilir. Dolayısıyla il müdürlüklerine bu şekilde bir "sözlü talimat" yerinde olmamıştır.

2. Verilen talimat, mevcut yasal mevzuata uygun değildir. Çünkü, lise öğrenimi zorunlu olmakla birlikte "Açıklise" olarak dışardan takip edilebilir.

3. Bu talimatın uygulanması durumunda, okullarda veli ve okul yönetimleri karşı karşıya getirilecektir. Veli "yasal" hakkını isteyecek, okul yönetimleri "yukarıdan gelen talimatı" uygumala-uygulamama konusunda sıkıntıya düşecektir.

Uygulasa yasal değil, uygulamasa yukarıya karşı sıkınıtılı duruma düşecek.

4. Kaldı ki madem böyle bir zorunluluk ortaya çıkmıştır, yapılması gereken ilgili yönetmeliklerde değişiklik yapılmak suretiyle konuyu yasal bir zemine taşımak gereklidir.

Sonuç olarak, MEB diğer tüm kurumlarımızda olduğu gibi yasalarla yönetilmelidir.

turkiye kamu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum