MEB'den Lise Müfredatına Yeni Düzenleme

MEB'den Lise Müfredatına Yeni Düzenleme

MEB, müfredat reformu kapsamında liselerde dil ve anlatım ile Türk edebiyatı derslerini birleştirdi. Öğrenciler daha çok kitap okuyarak öğrenecek. Sırada fen dersleri ile müzik ve beden eğitimi de var

MEB'den Lise Müfredatına Yeni Düzenleme - Eğitim Bakanlığı (MEB), lise öğrencilerinin üniversite sınavına daha nitelikli bilgilerle hazırlanması için müfredatta sadeleştirme çalışmalarına başladı. Matematik ve geometrinin ardından dil ve anlatım dersi ile Türk edebiyatı dersleri birleştirildi. Haftada 5 saat verilecek derste öğrencilere daha sadeleştirilmiş bir dille edebiyat bilgisi verilecek. Bu kapsamda şiir ve metinlerin teknik yönlerden incelenmesi daha kısa üniteler halinde işlenecek, kitap okumaya ağırlık verilecek. Türkçe'nin dil özellikleri de kitap ve şiir okuma çalışmalarıyla pekiştirilecek. Ders notları performans ödevi ağırlıklı olacak. Yeni müfredat 9'uncu sınıflardan itibaren önümüzdeki yıldan itibaren kademeli olarak tüm liselerde uygulanacak. Sırada fen dersleri ile müzik ve beden eğitimi de var. Müfredat değişikliğiyle ezbere dayalı ağır üniteler elenerek öğrencilere daha sorgulayıcı bir öğrenme sisteminin kazandırılması hedefleniyor.

SIRADA FEN DERSLERİ VAR

Bakanlık uzun süredir daha sade bir müfredat için çalışmalar yapıyordu. Bu kapsamda özellikle fizik, kimya ve biyoloji gibi fen derslerinin de daha sadeleştirilmesi için TÜBİTAK'la işbirliği yapılıyor. Öğrencilerin fen derslerini daha iyi anlaması için TÜBİTAK tarafından binlerce animasyon ve görsel hazırlandı. Matematik ve geometri de geçtiğimiz yıllarda birleştirilmişti. Bu derslerdeki uygulama da liselerde kademeli olarak devam ediyor.

MÜZİK ZEVKİ KAZANDIRILACAK

Akademik içerikten çok, öğrencilere gündelik hayata dair bilgiler kazandırmayı hedefleyen müfredat reformu kapsamında müzik ve beden eğitimi gibi derslerde de değişiklik yapılacak. Öğrencilerin fiziksel gelişimini daha çok desteklemek için beden derslerinin saati artırılacak. Müzik eğitimi ise daha çok bestekâr tanımaya yönelik olacak. Öğrenci, bir konser dinlediğinde bunun senfoni mi yoksa konçerto mu olduğunu anlayabilecek seviyeye gelecek. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.