MEB'den Okullara "Yardımcı Kitap" Uyarısı

MEB'den Okullara "Yardımcı Kitap" Uyarısı

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Ders Kitabı ve Eğitim Aracı konulu yazı yayımlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin gerekli tedbirleri almasını istedi.

Yayımlanan yazıda şu ifadelere yer verilmektedir;
 
Bakanlığımız baskısı ders kitapları ile diğer eğitim araçları, Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilerek Tebliğler Dergisinde yayımlanmaktadır.
Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği’nin "Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar" başlığı altında yer alan 37 nci maddesinde; "Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz." denilmektedir.
Söz konusu madde hükmüne rağmen özellikle yabancı dil derslerine yönelik Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmeyen ders kitabı ile diğer eğitim aracı olarak yer alan yardımcı ders kitaplarının aldırıldığına dair öğrenci ve veliler tarafından Bakanlığımıza çeşitli bildirimler yapılmaktadır.
Konunun ilinizde Genel Müdürlüğümüze bağlı okullara duyurulması, ilgili mevzuat hükümlerine uyulması ve duyarlılık içinde izlenerek gerekli tedbirlerin alınması hususunda gereğini rica ederim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.