MEB’den Rehberlik Öğretmenlerine bir mağduriyet daha

MEB’den Rehberlik Öğretmenlerine bir mağduriyet daha

Millî Eğitim Bakanlığı son yıllarda aldığı kararlarla öğretmenlerden tepki çekmeye devam ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığı son yıllarda aldığı kararlarla öğretmenlerden tepki çekmeye devam ediyor. Özellikle rehberlik alanında çalışan öğretmenler ise bu yıl adeta bakanlığın hedef noktasında.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği ile öğretmenlerle mahkemelik olan MEB, norm kadro düzenlemeleri ile yeni mahkemelerin önünü açıyor.

Bilindiği gibi 2016’da yapılan norm kadro düzenlemesi ile Anaokullarında rehberlik normu kaldırılmıştı. Ardından sendikaların açtığı davalar sonucunda Danıştay tarafından bu düzenleme için yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Ancak MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Danıştayın kararına rağmen Kasım-2017’de okulların normunu belirlerken anaokullarına yine norm vermedi ve yüzlerce öğretmen norm fazlası durumuna düştü.

Ardından birçok ilde norm fazlası öğretmen atamaları başladı ve rehberlik öğretmenleri 1-2 ay içerisinde başka okullara atanmak zorunda kalacak.

Konu ile ilgili görüştüğümüz İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yetkilileri, anaokulları rehberlik normu için Danıştay kararına göre değişiklik yapıldığını ancak değişikliğin henüz makam onayından çıkmadığını belirttiler.

Kısacası MEB, bazı konularda bir günde karar alıp uygularken, öğretmenlerin lehine olacak konularda ise karar almada ve imza atmada aşırı derecede direnç gösteriyor.

MEB yetkililerine önerimiz norm kadro ile ilgili mağduriyetlerin önlenmesi için anaokulları rehberlik normu ile ilgili kararın ve uygulamanın nasıl olacağının bir an önce açıklanmasıdır. Aksi takdirde yüzlerce öğretmen üşengeç bürokratlar yüzünden okul değiştirmek zorunda kalacaktır.

Sencer KAYA/Turkiyeegitim.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum