MEB'den TEOG tercih sürecinde danışmanlık hizmeti

MEB'den TEOG tercih sürecinde danışmanlık hizmeti

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında liselere yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için kurulacak Tercih Danışmanlığı Komisyonları, 15-25 Temmuz'da hizmet verecek.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında liselere yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için kurulacak Tercih Danışmanlığı Komisyonları, 15-25 Temmuz'da hizmet verecek, bu konuda donanımlı öğretmen ve yöneticiler, öğrencilere danışmanlık yapacak.

 

TEOG yerleştirmeye esas puanların açıklanmasının ardından MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, öğrencilerin uzmanlar eşliğinde tercih yaparak kendilerine en uygun üst eğitim programına yerleşmesi amacıyla rehberlik hizmeti başlatılacak. 15-25 Temmuz tarihlerinde çalışacak komisyonlar aracılığı ile tercih konusunda donanımlı öğretmen ve yöneticiler, TEOG sınavlarına giren öğrencilere, profesyonel tercih danışmanlığı hizmeti verecek.

 

Komisyonlarda, 15 bin öğretmen görev yapacak

Komisyonlarda görev alacak öğretmenler, öğrenci ve velilere, tercihlerde öğrencinin ilgi ve yeteneğinin dikkate alınması, okul kontenjanları, yüzdelik dilimler, başarı sıralaması, okulların ulaşım, barınma imkanları ve fiziki şartlarına ilişkin bilgiler aktaracak. Bu sayede öğrenciler, kendilerini tanıyan, ilgi ve yetenekleri konusunda bilgi sahibi öğretmenlerden destek alacak. Bu komisyonlarda görev yapacak öğretmenlere kaynaklık etmesi amacıyla hazırlanan dokümanlar, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayımlandı. Komisyonlarda, 15 bin öğretmen görev yapacak.

 

Komisyonların, öğrenci ve velilerin erişiminin kolay olduğu okul, çay bahçesi, alışveriş merkezi gibi halka açık yerlerde hizmet vermesi planlanıyor. Bakanlık tarafından geçen yıl TEOG tercih döneminde Türkiye genelinde oluşturulan 2 bin 183 Tercih Danışmanlığı Komisyonunda 7 bin 132 rehber öğretmen görev yaptı. Ortaöğretime geçiş yapan 500 binden fazla öğrenci ve veli, bu komisyonlardan yararlandı. Bakanlığın tercih komisyonları, 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde de üniversite tercihi yapacak adaylar için çalışma yürütecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.