MEB’den tuhaf görevlendirmeler!

MEB’den tuhaf görevlendirmeler!

MEB’den tuhaf görevlendirmeler!

Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Teşkilatlarına Eğitim Ataşesi ve Müşavirlerinin atamaları yakın zamana kadar yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre yapmaktaydı. Bu şekilde geçmiş yıllarda çeşitli ülkelere 15 kadar Eğitim Ataşesi ve Eğitim Müşaviri atanmıştı. Daha sonra Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı neticesinde yapılan atamaların iptal edilmesiyle yaklaşık 3 yıldır görev yapmakta olan Ataşe ve Müşavirler tek tek Türkiye'ye dönmek zorunda kaldılar.

Bazı Ataşe ve Müşavirlerin  yerine ise atama şartlarını taşımamasına rağmen Bakanlık Oluruyla görevlendirmeler yapılyor. Yurtiçi görevine döndürülmesine karar verilen Ataşe ve Müşavirlerin Bakanlığın bu işlemine karşı idare mahkemelerinde iptal davası açtıkları biliniyor. Hatta davalardan bazıları Ataşe ve Müşavirler lehine sürmekte, bazılarının görüşmeleri de halen mahkemelerde devam ediyor.
Ancak bu davalara rağmen Bakanlık yeni görevlendirmelere ara vermiyor. Yeni yönetmeliğe göre öğretmenler Ataşe ve Müşavir olarak atanamıyorlar. Buna rağmen,  Almanya'da Berlin ve Stuttgart Ataşeliklerinden sonra Karlsruhe'ye de bir eğitim sendikasının başkanı olan bir öğretmen, okulların kapanmasına az bir süre kala,  eğitim ataşesi olarak görevlendirildi.

Ataşe ve Müşavirliklere yapılan görevlendirmelerin çoğuna karşı açılan iptal davaları varken,  yeni görevlendirmelerin yapılmasına neden devam edildiği anlaşılamadı.


Almanya'da okullar genellikle Temmuz ayının sonunda kapanmasına rağmen bu görevlendirmelerin dönem sonu yaklaşırken yapılması Alman Eğitimciler ve Almanya’daki Türk toplumu tarafından da tuhaf karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum