MEB'e İş Güvenliği Uygulama Süreci Teklifi

MEB'e İş Güvenliği Uygulama Süreci Teklifi

İş Güvenliği Kanunu gereği okullarımızda daha güvenli bir ortam oluşturma çalışmaları başladı. Okulların hemen her noktası elden geçerek, iş güvenliğini ihlal edebilecek sorunlar giderilmeye çalışılıyor. Elektrik tesisatı, kalorifer kazanı yıllık kontrol

MİLLİ EĞİTİM BAKANLUĞINA

         İş Güvenliği Kanunu gereği okullarımızda daha güvenli bir ortam oluşturma çalışmaları başladı. Okulların hemen her noktası elden geçerek, iş güvenliğini ihlal edebilecek sorunlar giderilmeye çalışılıyor. Elektrik tesisatı, kalorifer kazanı yıllık kontrolleri yapılmakta.  Elektrik tesisatı ve Kazan dairesi yıllık kontrolleri için özel firmalar 700-800 lira gibi ücretler talep etmektedirler.Bu çalışmalar için belirli ödenek lazım ve okullarımızın bir çoğunda yok. Bakanlığımız da tüm okulların bu ihtiyaçlarına yetişemiyor, bu anlaşılabilir.

Ancak;

      Her İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde Elektrik mühendisi, Makine mühendisi kadrolu devlet memuru elemanlar mevcut. Yetmez ise diğer kurumlardan da talep edilebilir. Okullarımızın olmayan paralarını  özel sektöre  harcatmak  yerine yapılacak planlamaya göre il mem’ de oluşturulacak bu ekip (mühendis devletin, okullar devletin)  tüm okulları dolaşarak bu bakımları yapamaz mı?

      Değerlendirilmesi dileğiyle.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum