MEB'e Öğretmen Rotasyonu Uyarısı

MEB'e Öğretmen Rotasyonu Uyarısı

Eğitim Bir Sen Öğretmenlere getirilmesi düşünülen rotasyon konusunda MEB'i bazı konularda uyardı

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 Nolu şube Tuzla Temsilcisi Metin ÇANGIR MEB'in öğretmenlere getirmeyi düşündüğü veyakında detayları belli olacka olan Rotasyon Konusunda MEB'i dikkatli olmaya çağırdı.

İşte O Yazı;

Rotasyon,  aynı okulda uzun yıllar görev yapan öğretmenlerin görev yerlerinin değiştirilmesini amaçlayarak yapılmış bir çalışma olarak ön plana çıkmaktadır. Hükümet'in ve bakanlığın rotasyonun gerekliliğini açıklarken ifade ettiği nokta da budur. Belli okullarda çakılı kalmış öğretmenlerin buralardan ayrılması ve durağan hale gelmiş olan mesleki hayatlarına bir dinamizm katmak için değişiklik yaşaması bir ihtiyaç olarak belirtilmiştir. Bu kararı alırken ve uygularken haksızlıklara da mahal vermemek önemlidir. Bakanlık yakın dönemde ilköğretim özelliği taşıyan ve 1-8 Sınıflar arası da eğitim veren kurumları ilkokul ve orta okul olarak değiştirme kararı aldı.

Aynı yaş seviyesinde olan çocukların bir arada olması, yaşları arasında uzun yıllar olan öğrencilerin farklı mekanlara taşınması öğrencilerdeki kişisel gelişim açısından da önemli bir tespit olarak ortaya konuldu.

İlçelerde öğrenci sayısı bakımından birbirine yakın olan okullardan bir tanesi ilkokul bir diğeri orta okul olarak belirlenip okullar ayrıldı. Bu işlem neredeyse tüm Türkiye sathında gerçekleşti.

Bu okullar arasında orta okul olarak kabul edilen okullara diğer okuldaki öğretmenler mevcut okullarından atamaları yapılıp diğer okullara atandılar. Bu durumda olan öğretmenler daha bu yaz bir tayin yaşamış oldular.

Eğer taslaktaki belirilen rotasyon çalışması yönetmelik hazırlanırken bu durumdaki öğretmenler dikkate alınmazsa , okul binası ,  adresi değişen , kimi,  yeni atandığı okuldaki mesafe nedeniyle evini taşımak zorunda kalan bu öğretmenler sadece bir yıl içinde tekrardan tayin yaşamak zorunda kalacaklar.

Bu durumda ortaya çıkacak olan külfete ve haksızlığa , ortaya çıkabilecek. yeni mağdurlar oluşması, açılacak davalar ve  mahkeme vb durumlara izin vermemek içinyönetmeliğin hazırlanması  sırasında bu duruma dikkat edilmesi gerekmektedir.
 

Metin ÇANGIR

Eğitim Bir Sen Tuzla Temsilcisi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum