MEB'e şube müdürlüğü uyarısı

MEB'e şube müdürlüğü uyarısı

MEB MÜSTEŞARI SAYIN YUSUF TEKİN HUKUKSUZLUKTA ISRAR EDİYOR

MEB Müsteşarı Sayın Yusuf TEKİN ile şube müdürlüğü iptallerini görüştüm. Sayın Müsteşar mahkeme kararının yönetmeliğin yürütmesini durdurduğunu, şube müdürü atamalarını iptal ettirmediğini söyledi. Ben, hukuka uygun olmayan yönetmelikle yapılan atamaların da iptal edilmesi gerektiğini söyleyerek, değerlendirmesinin doğru olmadığını, böyle bir dava açılması halinde, mahkemenin vereceği kararın belli olduğunu, problem büyümeden çözülmesi gerektiğini, insanların beklentiye sokulmasının doğru olmadığını söyledim ancak, Sayın Müsteşar, son kararının bu şekilde olduğunu, atamaları iptal etmeyeceğini söyledi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

 

Bu durumda, Türk Eğitim Sen olarak, MEB ile ilgili, yargı kararını uygulamamaktan suç duyurusunda bulunacağız. Bu arada, Sayın Müsteşara, açıklamasında yer alan B planının ne olduğunu da sordum, B planlarının çıkacak mahkeme kararını uygulamak olduğunu söyledi. Bize göre B planı ifadesinden böyle bir anlam çıkmaz ama Sayın Müsteşar B planını böyle açıkladı. Bize göre, B planından kastı, atamaları iptal edecek ihtimal bir mahkeme kararını dahi, by pas edecek, bir yol bulmaktır.

 

Bizden günah gitti, bu işin sonuna kadar gidecek, kazandığımız bir davanın gereğinin yapılmasını sağlayacağız. Bu arada Sayın NABİ Avcı'ya da durum tarafımdan iletilmiştir. Sayın Bakan da konuyla ilgileneceğini bizzat bana söylemiştir.

 

Sonucu görelim, kim haklı çıkacak, biz mi, Sayın Müsteşar mı? Hukukun galip gelmesini diliyorum, Sayın Müsteşarın, açık bir hukuk ihlalini meşru gördüğü açıktır ve kendisine yakışmamaktadır.

 

Geçmişte defalarca yaşadığımız bir olaya, kutupları yeniden keşfetmek, gibi yaklaşmak, Müsteşarlık makamına gelmiş bir kişiye hiç uygun değildir. Şube müdürlerinin, yargının iptal kararına rağmen atamalarını iptal etmemek, onlar için de sıkıntılı bir durumdur. Yapılacak tek şey, tercihleri yeniden alarak, yeni çıkacak yönetmeliğe göre sil baştan atama yapmaktır.

 

 İsmail KONCUK Genel Başkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum