MEB'in Alan Değişikliği Konusundaki Yanlış Hesabı

MEB'in Alan Değişikliği Konusundaki Yanlış Hesabı

Milli Eğitim Bakanlığı Diplomaya Yönelik Alan Değişikliği Konusunda Atama Bekleyen Branş Öğretmenleri Tarafından Yanlış Yönlendiriliyor

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DİPLOMAYA YÖNELİK ALAN DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA ATAMA BEKLEYEN BRANŞ ÖĞRETMENLERİ TARAFINDAN YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR

Milli eğitim bakanlığı yetkilileri alan değişikliği bekleyen öğretmenlerin sınıf öğretmeni olduklarını , üniversitede sınıf öğretmenliği bölümünün diğer öğretmenlik bölümlerine göre düşük puanlarla kazanıldığını ve sınıf öğretmenlerinin düşük puanlarla atandığını söylüyorlar. Milli eğitim bakanlığına tavsiyemiz atama bekleyen branş öğretmenlerinin sözüyle hareket etmemelidir araştırıp resmi bilgilerle konuşmalıdır.

Diplomaya yönelik alan değişikliği bekleyen öğretmenlerin çoğunluğu branş öğretmenidir. Sınıf öğretmenliğine gelince sınıf öğretmenliği bölümü öyle diğer branşlar gibi kolay kazanılacak bir bölüm değildir. Sınıf öğretmenliği bölümünü kazananların yarısının puanı hem Rehber Öğretmenlik bölümlerine yetmektedir hem de hukuk fakültelerine yetmektedir. Üniversitede sınıf öğretmenliği bölümü çok tercih edilen bölümlerin başlarında gelmektedir. Kolay atanıyorlar olayına gelince atama puanlarından anlaşılacağı üzere sınıf öğretmenliği KPSS’den yüksek puanlarla atanan bir branştır. Uzun lafın kısası üniversiteye giriş sınavlarında ve KPSS de son 20 yıldır sınıf öğretmenliği 100 den fazla branşın içinde ilk 5 tedir. Yani sınıf öğretmenliğini kazanmak ve atanmak öyle her babayiğidin harcı değildir. Bundan dolayı atama bekleyen branş öğretmenlerinin sözüne değilde bakanlığın ve YÖK’ün resmi sonuçlarına bakarak konuşmak gerekir.

Milli eğitim bakanlığının çok geçmeden alan değişikliği diplomaya yönelik olarak yapması gerekmedir çünkü bu mağduriyet can yakmaya başlamıştır. Milli eğitim bakanlığı şuan alan değişikliği yapmayı düşünmüyoruz ileride yapılır demektedir zaten alan değişikliğine bakanlığın şuan ihitiyacı vardır. 2016’dan sonra bakanlığın alan değişikliğine ihtiyacı kalmayacaktır. Neden mi ? çünkü bakanlıkta normlar içinden çıkılmaz bir durum almıştır bu durumu rahatlatacak tek şey diplomaya yönelik alan değişikliği olacaktır. Yani milli eğitim bakanlığı için yönetmeliğe bağlı alan değişikliği can suyu olacaktır. Diğer türlü diplomaya yönelik alan değişikliğinin yapılmaması hem atama bekleyen sınıf öğretmenlerinin hemde görevdeki sınıf öğretmenlerinin sıkıntısı olmaya başlayacaktır. Eğer alan değişikliği yapılmazsa özür grubu bekleyen , iliçi tayin isteyen ve illerarası tayin isteyen sınıf öğretmenlerinin yüzde doksanı yer değişikliği yapamayacaktır ve büyük mağduriyetler oluşacaktır. Bu mağduriyetler oluşmadan Milli eğitim bakanlığının Nisan ayı içerisinde diplomaya yönelik alan değişikliğini yapıp sonuçlandırması gerekmektedir.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum