MEB'in Kanayan Yarası Yer Değiştirmeler

MEB'in Kanayan Yarası Yer Değiştirmeler

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin atama ve yer değiştirme takvimini açıkladı. Bu hafta içerisinde il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları alınacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin atama ve yer değiştirme takvimini açıkladı. Bu hafta içerisinde il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları alınacaktır.

Her geçen gün zorlaşan yer değiştirmeler artık MEB’in kanayan yarası haline gelmiştir. Atamanın adı her ne kadar İSTEĞE BAĞLI olsa da istediği yerlere atanamayanlar her geçen gün artmaktadır.

Yer değiştirmelerin ilk aşaması olan il içi yer değiştirmeler ile başlayan mağduriyetleri,  zincirin halkaları gibi iller arası yer değiştirmeler ve özür gurubu yer değiştirmeleri takip etmektedir.

Bazı branşların yer değiştirmesinin neredeyse imkansız olduğu bu zamanlarda acil önlemler alınmazsa bir çok branşta yer  değiştirmeler artık imkansız hale gelecektir.

Sözleşmeli öğretmenlik ile yer değiştirme sistemini çözmeyi düşünen bakanlığa önerimizdir;

-Zorunlu hizmet bölgesinde çalışan öğretmenlere ek ücret ödenmelidir. Böylelikle zorunlu hizmet bölgelerine öğretmenlerin istekli gitmeleri sağlanmalıdır.

-Emekliliği dolmuş on binlerce öğretmen emeklilik şartlarının olumsuzluğunu düşünerek emekli olmamaktadır. Yıpranma payı ve 3600 ek gösterge geciktirilmeden verilirse bekleyen on binlerce öğretmen emekli olacaktır.

Böylece yer değiştirmeler , kanayan yara olmaktan kurtulacaktır.

Unutulmamalıdır ki ; eşinden ve çocuğundan uzakta özür grubu mağduru öğretmenlerden, aynı il sınırları içerisinde yılardır onlarca(hatta yüzlerce) km gidip gelen öğretmenlerden, zorunlu hizmetini tamamlamasına rağmen yıllardır il dışı yer değiştiremeyen öğretmenlerden yeterli verim alınamayacaktır. Mutlu öğretmenler mutlu öğrenciler demektir.

Bakanlığımızın bu soruna kulak vererek bir an önce sorunu çözecek adımlar atmasını bekliyoruz.

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ

AES Genel Teşkilatlandırma Sekreteri

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.