MEB'in Kaybettiği Dava Ücretlerini Kim Ödüyor?

MEB'in Kaybettiği Dava Ücretlerini Kim Ödüyor?

Remzi ÖZMEN, MEB’ in kaybettiği dava ücretlerini kim ödüyor? diye sordu. Ayrıntılar yazının devamında.

Gerçekten Anayasamızda yazıldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti hali hazırda bir hukuk devleti midir? Mutlaka buna evet diyenler olacaktır ama demiş ya üstat Ziya Paşa “ Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz, Şahsın görünür rütbei aklı eserinde.” Ben lafa değil icraata bakarım arkadaş. İddia ediyorum ki Türkiye Cumhuriyeti tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının kaybettiği dava sayısı hiç bu kadar fazla olmamıştır. Bu kaybedilen davaların çokluğu kimi yerlerde sendika avukatlarını zengin etmiştir. Çünkü sürekli devlet kesesinde kaybedilen davalar için sendika avukatlarına ücretler ödenmiştir.

Milli Eğitim Uzman öğretmenlik ile ilgili binlerce dava kaybetti ve avukatlara bol miktarda ücret ödediler.

Sözleşmeliden kadroya geçen öğretmenlerin yolluklarıyla ilgili binlerce dava kaybettiler sendika avukatlarını zengin ettiler.

   Mahkeme size dedi ki arkadaş yalnızca mülakatla Şube Müdürü atayamazsınız! Siz mahkemeyi dinleyip kararlarını uygulamadığınız gibi milletin parasıyla avukat ücretini de ödediniz.?

Mahkemelerden onlarcası size dedi ki müdür değerlendirmeleri objektif yapmamışsınız, bunun için yürütmeyi durdurma kararı veriyorum. Siz mahkeme kararına uymadınız ha bire avukatlara ücret ödüyorsunuz.

Mahkeme kararlarını hile ile delip tekrara değerlendirmeye tabi tuttuğunuz Samsunda ki müdür ikinci kez mahkemeyi kazandı bu sefer hangi dolaplı yolu seçeceksiniz. Eminim ki yine mahkeme kararını uygulamayacak bir yol ve yöntem bulusunuz. Bu davalarda da ücret ödemeye devam ediyorsunuz.

Mahkeme mülakat sınavları için defalarca olmaz dedi. Mülakat nesnel ölçü değildir objektif sınavlar yapmalısınız peki uydunuz mu? Hayır davalar açılıyor kaybediyorsunuz ve milletin parasını avukatlara ödüyorsunuz.

Mahkeme atadığınız bütün İlçe Müdürlerini usulsüz atadığınız için iptal etti. Ancak hiç birini yerinden kıpırdatmadınız. Bu mahkemeyi kaybettiğiniz için yine milletin parasını avukatlara ödediniz.

Yetmiş altıncı maddeden yaptığınız usulsüz binlerce dava kaybettiniz her seferinde dolambaçlı yolları dolanarak yine istediğinizi yaptırdınız. Kaybettiğiniz mahkeme ücretlerini kim ödedi.

   Gaziantep ilinde yaptığınız mülakat sınavlarını mahkeme top yekun iptal etti. Diğer illere de emsal teşkil etmesi gereken bir durumdur. Burada mahkeme size kıyak geçti az ödediniz ancak müdürlerin tazminat hakkı doğdu. Bunu da milletin sırtına yükleyeceğinizden eminim.

Mahkeme 4/C lilerin fazla çalışma saatlerinin ücretlendirilmesini istedi. Yasa kırk saatten fazla çalıştıramazsın dediği halde siz çalıştırıp ücretlerini ödemiyorsunuz. Kazanılmış mahkemeleri emsal gösterip kırk saatten fazla çalışmayı ücretlendirmek yerine tüm 4/C lileri mahkeme kapılarına gönderiyorsunuz. Neden mahkeme kararını emsal alıp herkese hak ettikleri ücretleri ödemiyorsunuz. Diyorsunuz ki tek tek kazanın bütün avukatlara ücret ödeyelim.

   Sonuç; Milletin kesesinde hovardalık yapmak buna derler. Buyurun bir yasa çıkartın hukuka aykırı iş ve işlem yapan bürokrat kaybettiği davanın ücretini ödesin. Belki o zaman birazcık olsun akılları başlarına gelir, de bu kadar hukuksuz iş yapmazlar. Yazıktır günahtır. Bu milletin emanetini böylesine siyasi kadrolaşma için kullananlardan mutlaka hesap sorulmalıdır.

 

Remzi ÖZMEN

TES İstanbul 8 Şube Başkanı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.