MEB'le İlgili Yeni Torba Kanun Tasarısı Mecliste

MEB'le İlgili Yeni Torba Kanun Tasarısı Mecliste

Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarı hangi yenilikleri getiriyor?

Maarif Müfettişi ve Maarif Müfettiş Yardımcısı
Maarif Müfettişi ve Maarif Müfettiş Yardımcısı kadrolarında bulunanlar bulundukları kadro dereceleriyle Eğitim Uzmanı kadrolarına atanacak. Eğitim Uzmanı kadrolarına atananlar, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sonuna kadar eski görevlerine devam edecek.

Yabancı Ülkelere Gönderilen Öğrenciler
Yabancı ülkelere gönderilecek öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığınca yazılı ve/veya sözlü sınavla seçilecek. Belirtilen makamlar, göndermek istedikleri öğrencilerin sayısını, alanını, niteliklerini, okutmak istedikleri ülkeleri ve eğitim programının esaslarını, sınavdan önce bakanlığa bildirecek.

Çıraklık Eğitimi Düzenlemeleri
Ortaöğretim, ilköğretime dayalı 4 yıllık zorunlu örgün veya yaygın öğrenim veren genel, mesleki ve teknik öğretim kurumları ile mesleki eğitim merkezlerinin tümünü kapsayacak. Bu okul ve kurumları bitirenlere, bitirdikleri programın özelliğine göre diploma verilecek. 

Okul-Aile Birliklerine "Borç" Müjdesi
Sosyal Güvenlik Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlardaki okul-aile birliklerinin kamu iş yeri statüsünde değerlendirilerek, özel sektör iş yerlerine tanınan sigorta teşvik primi indiriminden yersiz yararlandığı sonucuna varmış ve birliklerin yersiz yararlandığı tutarların tahsil edilmesine karar vermişti. Tasarıyla, okul-aile birliklerinin bu mali yükün altından kalkamayacakları için ve uygulamanın okulların işleyişine telafisi mümkün olmayan zararlar vermesinin önüne geçilmesi amacıyla okul-aile birliklerinin yersiz yararlandığı teşvik tutarlarına ilişkin asli ve feri borçların takip ve tahsilinden vazgeçilecek. Tahsil edilen teşvik tutarlarına ilişkin asli ve feri borçlar ise iade ve mahsup edilmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığına 781 Kadro
Tasarıyla; Teftiş Kurulu Başkanı, genel müdür yardımcısı, bakanlık maarif müfettişi ve yardımcılığı için Milli Eğitim Bakanlığına 781 kadro ihdas edilecek.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.