Meclis, bu eksikliği düzeltmeli

Meclis, bu eksikliği düzeltmeli

Torba kanunda neler var? Mecliste görüşülen torba kanun tasarısında düzenleme yapılmaz ise kooperatif yöneticisi memurlar ceza alacak.

Meclis Genel Kurulu, bugün torba sağlık kanun tasarısını görüşmeye devam edecek. 55 maddeli tasarının ilk 20 maddesi görüşülmüş ve kabul edilmişti.

Memurlar.net olarak daha önce ele aldığımız üzere, Anayasa Mahkemesinin iptal kararı nedeniyle, 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren memurların kooperatif yönetici ve denetçisi olması yasak hale gelmiştir. Tıklayınız.

Meclis, ilgili kanun tasarısını görüşemediği için bu durum ortaya çıkmıştır. Şuan için bu eksiklik gideriliyor. Torba sağlık kanun tasarısı Mecliste görüşülüyor ve kooperatif yöneticisi ve denetçisi olmayı mümkün hale getiren hüküm yeniden 657'ye eklenmektedir. Bu konudaki 9. madde görüşülmüş ve kabul edilmiştir.

Ancak bu eksiklik giderilirken, bir husus unutulmuştur. Kanunun yürürlük maddesi "yayımı tarihi" olarak belirtilmiştir. Oysaki yürürlük tarihinin 9. madde için 1/7/2013 olması gerekmektedir. Aksi halde bir şikayetten dolayı, hiç suçu olmamasına rağmen, bir çok kooperatif yönetici ve denetçisi memurun başı ağrıyabilir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum