MEF Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

MEF Üniversitesi Öğretim Üyesi alım ilanı

MEF Üniversitesi Rektörlüğünden:

MEF Üniversitesi Rektörlüğünden:

Eğitim-Öğretim dili, Hukuk Fakültesinde %30, diğer Fakültelerinde %100 İngilizce olan ve “Flipped Classroom/ Learning” eğitim-öğretim modelinin uygulandığı Üniversitemizin aşağıdaki tabloda belirtilen Fakültelerinin bölümlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 23. 25. ve 26. maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca, açıklama kısmında belirtilen alanlarda uzmanlaşmış, aylık ve özlük hakları yönünden 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi, tam gün görev yapacak Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçentler alınacaktır.

İstenen Belgeler:

- Çalışma alanlarını belirten dilekçe,

- Son 6 ayda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

- YÖK formatlı güncel özgeçmiş,

- Onaylı nüfus cüzdanı sureti,

- Lisans, yüksek lisans, doktora, doçentlik belgelerinin aslı veya resmi onaylı örnekleri,

- Erkek adaylar için askerlik durum belgesi,

- Yabancı dil (İngilizce) yeterliliği için, Hukuk Fakültesi kadrolarına başvuran adaylar hariç, diğer Fakültelerin kadrolarına başvuran adayların, aşağıdaki 4 koşuldan en az birini sağladığını gösteren belge;

- Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezî yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından yüz tam puan üzerinden asgarî seksen puanla başarılı olması. (Çalışılan yükseköğretim kurumundan ayrılan ve iki yıldan fazla öğretim elemanlığına ara verenlerin başka bir yükseköğretim kurumuna öğretim elemanı olarak geçişinde de söz konusu merkezi yabancı dil sınav puanlarına ilişkin belgeleri ilgili merkezi sınavın geçerlilik süresine göre yeniden ibraz etmeleri gerekir.)

- Türkçe dışındaki öğretim dilinin, öğretim üyesinin ana dili olması,

- Öğretim elemanının lisans veya doktora öğreniminin tamamını öğretimin verileceği dilin anadil olarak konuşulduğu ülkede bu dille verildiği bir programda tamamlamış olması.

- Öğretimin verileceği dilin resmî dil olarak kabul edildiği bir ülkedeki, Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan ve ülkenin resmî dilinde eğitim veren yükseköğretim kurumlarının birinde toplamda en az bir yıl (iki yarıyıl) öğretim elemanı olarak çalışmış ve ders vermiş olması, bu durumu ilgili yükseköğretim kurumundan resmî olarak belgelendirmiş olması ve ilgili yükseköğretim kurumundan ayrılmasının üzerinden en fazla iki yıl geçmiş olması.

Adayların, yayın listesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını, yayınlarına yapılan atıfları, yönettiği doktora çalışmalarını, eğitim-öğretim faaliyetlerini kapsayacak şekilde hazırlanmış; Profesör kadrosu için altı (6) takım, Doçent ve Yard.Doç. kadroları için dört(4) takım dosya ile başvurmaları gerekmektedir.

Yardımcı Doçentliğe başvuran adaylar, 2547 sayılı Kanun’un 23.maddesi (b) fıkrasının 2 numaralı bendi gereğince, yapılacak Yabancı Dil (İngilizce) Sınavına alınacaklardır. Yabancı Dil Sınav tarihleri Üniversitemizin erişim sayfasında duyurulacaktır.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca onaylanmış denkliğinin olması şarttır.

Başvurular, ilanın yayımı tarihinden itibaren on beş (15) gün içerisinde aşağıda belirtilen adrese şahsen ve posta ile yapılabilir. Posta ile yapılan başvuruların son başvuru tarihine kadar Üniversitemize ulaşmış olması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşımayan, eksik belgeli ve başvuru süresi içinde yapılmayan başvurular ile postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

İlan edilen kadro daimi statüde olup tam zamanlıdır.

Başvuru Adresi: MEF ÜNİVERSİTESİ

Huzur Mahallesi, Maslak Ayazağa Caddesi, No:4    34396 Maslak-Sarıyer/İstanbul

Tel: 0 212 395 36 00 Faks: 0 212 395 36 92 E-Posta: mef@mef.edu.t

 

FAKÜLTE

BÖLÜM/ANABİLİM DALI

UNVAN

ADET

AÇIKLAMA

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü

Doçent

1

Doktora çalışmalarını Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında tamamlamış olmak, bu alanda uluslararası bilimsel çalışmaları ve yayınları olmak, uluslararası ilişkiler alanında Avrupa Birliği üzerine çalışmaları olmak, üniversitemizde uygulanan "Flipped Classroom/Learning” eğitim-öğretim modeli ile eğitim-öğretim yapmayı kabul etmek

İşletme Bölümü

Yrd. Doç.

1

Doktora derecesini Yönetim ve Strateji alanında yapmış olmak, bu alanda uluslararası bilimsel çalışmaları ve yayınları olmak, girişimcilik, yönetim organizasyonu ile ilgili çalışmaları olmak. Üniversitemizde uygulanan “Flipped Classroom / Learning ” eğitim-öğretim modeli ile eğitim-öğretim yapmayı kabul etmek.

Hukuk Fakültesi

Milletlerarası Özel Hukuk Anabilim Dalı

Profesör

1

Üniversitemizde uygulanan “Flipped Classroom / Learning ” eğitim-öğretim modeli ile eğitim-öğretim yapmayı kabul etmek.

Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı

Yrd. Doç.

1

Üniversitemizde uygulanan “Flipped Classroom / Learning ” eğitim-öğretim modeli ile eğitim-öğretim yapmayı kabul etmek.

Medeni Hukuk Anabilim Dalı

Yrd. Doç.

1

Üniversitemizde uygulanan “Flipped Classroom / Learning ” eğitim-öğretim modeli ile eğitim-öğretim yapmayı kabul etmek

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

Mimarlık

Yrd. Doç.

1

Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini Mimarlık alanında almış olmak; Doktorasını Yapı Teknolojileri alanında yapmış olmak; ekstrem çevre koşullarında mimari tasarım alanında uluslararası bilimsel çalışmaları ve yayınları olmak; üniversitemizde uygulanan "Flipped Classroom / Learning” eğitim-öğretim modeli ile eğitim-öğretim yapmayı kabul etmek.

Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi

İç Mimarlık

Yardımcı Doçent veya Doçent

1

Lisans, Yüksek Lisans, Doktora derecelerini Mimarlık veya İç Mimarlık alanlarından birinde almış olmak; İç Mimarlık alanında akademik yayınlar veya mesleki uygulamalar yapmış olmak; üniversitemizde uygulanan "Flipped Classroom / Learning” eğitim-öğretim modeli ile eğitim-öğretim yapmayı kabul etmek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.