Memiş: Bombadan Rant Elde Etmeye Çalışmak, Ülkeye İhanettir

Memiş: Bombadan Rant Elde Etmeye Çalışmak, Ülkeye İhanettir

Memiş: Bombadan Rant Elde Etmeye Çalışmak, Ülkeye İhanettir

Memur-Sen Genel Başkanvekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Ankara’da patlatılan bombanın ülkemizin huzuru ve geleceğine yönelik olduğunu söyledi. Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Memiş, birlik ve beraberlik çağrısının yanı sıra, terörden rant elde etmeye çalışanlara fırsat verilmemesi çağrısında bulundu. Canlı bomba eyleminin, bölgemizde geleceğe dair hesap yapanların Türkiye’yi devre dışı bırakmak için gerçekleştirdiği kanlı bir eylem olduğunu söyleyen Memiş, “Bombayı patlatmak, tetiği çekmek için taşeron veya satılmış örgüt bulmakta zorlanmayan bu güçler, bu eylemle Türkiye’yi Ortadoğu’daki kaosun içine çekmenin yanı sıra, kaosu Türkiye’nin merkezine getirmenin hesabını yapmıştır.” Dedi.

100 yıl önce Ortadoğu ve Afrika’da cetvelle sınır çizen ulusallar arası güçlerin, bugün de gelecek 50 yılın, 100 yılın sınırlarını çizmeye çalıştığını ifade eden Memiş, “Böyle bir ortamda, kişisel rant ve hesaplar uğruna 20 gün sonraki seçimde oy toplama derdine düşerek hareket etmek, bu ülkeye, insanına ve geleceğine ihanettir. Toplumun bütün kesimlerinin ve özellikle emek örgütlerinin, terörden rant devşirme ve kendi ideolojik hedeflerine yönelik kazanım peşinde olmaması gerekir. Siyasi ideolojilerine hizmet amacıyla, çalışanlar istismar edilmemelidir.” şeklinde konuştu.

Metin Memiş, birlik ve beraberlik içinde, ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanan oyunları ve kurulan tuzakları bozmamız gerektiğini de kaydetti. Bunun, hem insani, hem vicdani hem de bulunulan konumların yüklediği bir sorumluluk olduğunu ifade eden Memiş, sorumsuzca hareket etmenin, oy peşinde koşmanın, sahip oldukları unvan ve makamları küçülterek, kendi seviyesine çekmenin kabul edilebilir bir durum olmadığını vurguladı.

Milletimizin hiçbir zaman kendisine yapılan yanlışı görmezden gelmediğini söyleyen Memiş, canlı bombanın faillerinin ve arkasındaki güçlerin tespit edilmesinin yanı sıra ihmali olanların bulunmasına yönelik atılacak somut adımların da, vicdanları rahatlatarak birlik ve beraberliği güçlendirerek güven tesisine önemli bir katkı yapacağını kaydetti.

Açıklamasında sağlık çalışanlarına da teşekkür eden Metin Memiş, “Yaralıların hastanelere taşınması, tedavisi ve sonraki süreçlerde fedakârca çalışan sağlık görevlilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Kendi dertlerini unutup, milletin derdiyle dertlenen, yaraları sarmak için yaralılarımızı yaşatmak için yoğun çaba sarf eden sağlık çalışanlarımız görevlerini hakkıyla yerine getirmiştir. Ambulans şoföründen doktoruna kadar bütün sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunuyorum.” Dedi.

Bir daha bu tarz acıların bir daha yaşanmamasını dileyen Memiş, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.