Memur, bakmakla yükümlü olmadığı ana babası için de, sağlık tayini isteyebilecek

Memur, bakmakla yükümlü olmadığı ana babası için de, sağlık tayini isteyebilecek

Memur, bakmakla yükümlü olmadığı ana babası için de, sağlık tayini isteyebilecek

Tüm memurları kapsayan ve Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik", 16 Ağustos 2014 tarihi itibariyle değişmişti. 

Yönetmeliğin eski maddesi şu şekildedir:

"Sağlık Durumunun Belgelendirilmesi
Madde 13 - (A) Özür grubuna dayanarak memurun yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için; kendisinin veya kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimselerden birinin bulunduğu yerde kalmasının sağlık durumunu tehlikeye koyacağı, "Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği"ne göre tam teşekküllü Devlet Hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi gerekir. Bu özür grubuna dayanarak yerleri değiştirilenler her yıl Ocak ayında alacakları aynı nitelikteki sağlık kurulu raporu ile durumun devam ettiğini belgelendirirler. "

Yönetmeliğin, 16 Ağutos'ta değiştirilen yeni maddesi ise şu şekildedir:

"Memurun sağlık mazeretine dayanarak yer değiştirme talebinde bulunabilmesi için; kendisi, eşi, annesi, babası, bakmakla yükümlü olduğu çocukları ve yargı kararı ile vasi tayin edildiği kardeşinin hastalığının görev yaptığı yerde tedavisinin mümkün olmadığı veya mevcut görev yerinin söz konusu kişilerin sağlık durumunu tehlikeye düşüreceğini eğitim ve araştırma hastanesi veya üniversite hastanesinden alınacak sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi gerekir."

DEĞERLENDİRME

1- Önceki yönetmelikte yer alan "kanunen bakmakla yükümlü olduğu kimse" ibaresi "annesi, babası" olarak değiştirilmiştir. Buna göre, memur kanunen bakmakla yükümlü olmasa da anne babasından dolayı (eğer yönetmeliğin belirttiği şekilde sağlık özürleri var ise) nakil isteyebilecektir.

2- Çocuklar için "bakmakla yükümlü olduğu" şartı devam edecektir. Bakmakla yükümlü olunmayan çocuktan dolayı sağlık özrü tayini istenemeyecektir.

3- Memur, vasi tayin edildiği kardeşinden dolayı sağlık özrü tayini isteyebilecektir.

www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.