Memur Enflasyon Farkı Alacak Mı?

Memur Enflasyon Farkı Alacak Mı?

Memur-Sen'den Enflasyon Farkı Açıklaması

Paralel medya kronikleşen ve tedavisi imkansız hale gelen gerçek dışı haberlerine devam ediyor. Yetmiyor çakma uzmanlara yaptırdığı tetikçilikle "Memur-Sen"i hedef alarak ahlak kaybının büyüklüğünü ortaya koyuyor.

 

Millet Gazetesi ve tetikçi çakma yazarı Ali Tezel, toplu sözleşmeyi değersizleştirme yöntemini kullanarak Memur-Sen’e dil uzatmaya, Memur-Sen’i karalamaya yelteniyor.

 

Maksatlı haberleriyle durduğu yer ve niyeti açıkça belli olan Millet Gazetesinin, toplu sözleşme hakkında gündeme getirdiği konular, yaptığı haberler tamamen asılsız, çakma uzman Tezel'in kaleme aldığı yazısı tümüyle yalandır.  Hatta Tezel sadece yalancı değil, Resmi Gazete'de yayınlanmış Toplu Sözleşmenin hükümlerinden de bi haber cehaletle tetikçilik yapmaktadır. Tezel iddiasında "2015 yılında memur enflasyon farkı alamayacak" ifadesini kullanarak kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarından dahi haberinin olmadığını gözler önüne seriyor.

 

Gerçek olan ise şudur: Memur-Sen Konfederasyonu olarak, 2. Dönem Toplu Sözleşmelerinde; 2014 yılı için kamu görevlileri arasındaki maaş dengesizliğinin giderilmesi, düşük maaşlı kamu görevlilerine daha yüksek oranlı maaş artışı, emekli maaşı ve ikramiyesinde daha yüksek tutarlı artış sağlanması hedeflerini benimsedik. 2015 yılı içinse (ilk altı ay için yüzde 3 ikinci altı ay için yüzde 3 olmak üzere) yüzdelik zam ve enflasyon farkı çerçevesinde toplu sözleşmeyi mutabakatla sonuçlandırdık.

 

Memur-Sen’e yönelik karalama kampanyasında izan, insaf, ahlak ve gazetecilik ilkelerinden ne kadar uzaklaştığını itiraf edenlerin söylediklerinin aksine 2014 yılında alınan taban aylık zammıyla, maaşlar arasındaki makas daraltılırken, emekli maaşı ve emekli ikramiyesine mahsus yüksek oranlı artış sağladı. 2015'de ise yüzdelik zam (3+3) ve enflasyon farkı esas alındı.  

Memur-Sen Basın Müşavirliği

 

Ali Tezel'in ve Millet Gazetesinin yok saydığı Resmi Gazete'de yayınlanan Toplu Sözleşme Hükmü aşağıdadır:

 

cevap

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum