Memur-Sen 24 Haziran İçin Tarafını Açıkladı!

Memur-Sen 24 Haziran İçin Tarafını Açıkladı!

Memur-Sen 27’inci Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Memur-Sen 27’inci Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleştirildi.

Memur-Sen 27’inci Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanları, genel başkan yardımcıları ve komisyon başkanlarının katılımı ile Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantının gündem maddeleri Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) konferansı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı, 4-5 Mayıs günlerinde gerçekleştirilecek olan, "İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Uluslararası Kongresi" ve 24 Haziran erken seçim kararı oldu.

Toplantı, Genel Başkan Ali Yalçın’ın konuşmasıyla başladı. Emek gündemine değinen Yalçın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne odaklandıklarını belirterek, Kocaeli’nde emeğin sesini yükselteceklerini, küresel emperyalizme tepki göstereceklerini belirtti.ILO Konferansı’na ilişkin ise Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) yetkili karar organı Uluslararası Çalışma Konferansı'nda Türkiye'deki çalışanları Memur-Sen'in temsil etmesine karar verdiğini açıkladı. Yalçın, “Memur-Sen, Türkiye’de emeğin hakkını koruma noktasında gösterdiği hassasiyeti ve kararlılığı ILO’da da sergileyecektir” dedi.

Yalçın daha sonra Memur-Sen Konfederasyonu’nun yeni hizmet binasına ilişkin çalışmaları takip eden komisyondan bilgi aldı.

Memur-Sen üyelerinin alışverişlerinde faydalanacağı Motif Kart da toplantının gündem maddelerindendi. Kart çalışmasının sona gelindiği vurgulandı ve çok yakında hizmete gireceği belirtildi.“Biz Her Zaman Millet İradesinden ve İstikrardan Yana Olduk”

Toplantıda alınan 24 Haziran erken seçim kararını ise Yalçın, şu şekilde değerlendirdi: “Türkiye önemli bir sürece ilerliyor. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçiş için milletin onayına başvurulacak. Bu süreç 16 Nisan milli iradenin onayıyla referandumunda şekillenmişti, 2019’da da milletin önüne gelecekti. Fakat, ülkenin değişen gündemi, küresel planlar, sınırlarımızın hemen ötesinde cereyan eden hadiselerden dolayı Türkiye’nin vakit kaybetmeden Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçişiyle ilgili siyaset gereken kararı revize ederek aldı. Halkın iradesine gidilecek olan her türlü kararı kesinlikle saygıyla karşılarız. Memur-Sen olarak biz millete itibar eden her türlü yaklaşımı muteber görürüz. Onun için bu karar vatana ve millete hayırlı olsun diyoruz. Memur-Sen olarak bizim duruşumuz nettir. Biz her zaman millet iradesinden ve istikrardan yana olduk. Ülkede macera arama peşine hiçbir zaman girmedik. Vesayet gölgesi demokrasinin üzerine düştüğü zeminde; vesayetin milletin üzerinden kaldırılması ve tasfiye edilmesi noktasında elimizi değil, vücudumuzu taşın altına koyduk. Biz, Türkiye’nin ham demokrasisinin tam demokrasi olması, korku tünelinden çıkması konusunda her zaman milli iradenin yanında saf tutmuş bir kitleyiz. Altını çizerek belirtiyorum; istikrarın, dirayetin bu ülke için ne kadar önemli olduğunu en iyi biz biliyoruz. Kamu görevlilerinin, sabit gelirlilerin yaşam standardının istikrarlı bir ortamda gelişeceğini yaşayarak hep beraber gördük. Memur-Sen’in kararı bellidir. Bu süreçte de büyük Memur-Sen ailesi milletin yararına olan neyse onu yerine getirecektir” şeklinde değerlendirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum