"Memur-Sen, Küresel Bir Örgüt"

"Memur-Sen, Küresel Bir Örgüt"

Genel Başkan Ali Yalçın, Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği’nin (BSPK) 25. yıldönümü programına katılarak bir konuşma yaptı.

Genel Başkan Ali Yalçın, Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği’nin (BSPK) 25. yıldönümü programına katılarak bir konuşma yaptı.

Türkiye’den 850 bin üyesi ile Memur-Sen Konfederasyonu’nun selamını getirdiğini ifade eden Yalçın, “İki kuruluşun da temelinde entelektüel bir birikim var. Sizin kurucunuz Prof. Dr. Hayrullah Garani’yi, Memur-Sen’in kurucusu Mehmet Akif İnan’a benzetiyorum. Bizde iki Akif var. Biri kurucumuz Mehmet Akif İnan, diğeri de İslam ve medeniyet şairi Mehmet Akif Ersoy’dur” şeklinde konuştu.



Akif Ersoy’un Kosovalı olduğunu hatırlatan Yalçın, 27 Aralık’ta “Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Sempozyumu” yapmayı planladıklarını, Kosova, Arnavutluk ve Makedonya eğitim sendikalarının da bu organizasyonda yer alabileceklerini dile getirdi. Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği Genel Başkanı Hacı Arif’i bir süre önce gerçekleştirdikleri Balkan ziyareti sırasında tanıdığını söyleyen Yalçın, “Biz iki kardeş sendika olarak sadece üye kazanmak için değil, ülkemiz ve insanlık için görev yapmayı benimsemiş hareketleriz” ifadelerini kullandı.




Memur-Sen’in küresel bir emek örgütü olduğunu vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti: “Medeniyet havzamızda bulunan ülkelerin sendika ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmak, ortak faaliyetler gerçekleştirmek, bölgesel ve küresel sorunlara karşı ortak refleksler ortaya koyabilecek bir yapı oluşturmak istiyoruz. Sorunlar küresel olduğu için tepkiler, çözümler de küreseldir ve onun için yeni bir yaklaşıma, oluşuma ihtiyaç vardır.”

Yalçın, başta Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Arnavutluk olmak üzere, Balkan ülkelerindeki sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmak, bir araya gelerek yeni bir yapı oluşturmak istediklerini kaydetti.



Üyelerinin haklarını koruma ve geliştirmenin yanında hizmeti ön plana alan, akademik ve kültürel sendikacılık yaptıklarını belirten Yalçın, savaş, afet, açlık ve yoksulluğun olduğu ülkelerdeki insanların yardımına koştuklarını, acının, gözyaşının rengi olmaz ilkesiyle hareket ettiklerini vurgulayarak, “Sendikacılığa yeni bir boyut kazandırdık. Bu yönümüzle diğer sendikalardan ayrılıyoruz. Sosyal sorumluluklarımızı yerine getirirken, din, dil, ırk ayrımı yapmıyoruz” diye konuştu.



Genel Başkan Ali Yalçın, programın sonunda, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in yayınlarını hediye ettiği Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Hayrullah Garani’yi ve Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği Genel Başkanı Hacı Arif’i Türkiye’ye davet etti. 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum