Memur-Sen'den 4 Dilde 1 Mayıs Bildirisi

Memur-Sen'den 4 Dilde 1 Mayıs Bildirisi

Memur-Sen, 1 Mayıs'ı Kahramanmaraş'ta kutluyor. Onbinlerce kişinin akın ettiği mitingde 4 dilde (Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce) okunan bildiride ensar-muhacir kardeşliği, emek, dayanışma ve kardeşlik mesajları verildi, talepler dile getirildi.

Memur-Sen, 1 Mayıs'ı Kahramanmaraş'ta kutluyor. Onbinlerce kişinin akın ettiği mitingde 4 dilde (Türkçe, Kürtçe, Arapça, İngilizce) okunan bildiride ensar-muhacir kardeşliği, emek, dayanışma ve kardeşlik mesajları verildi, talepler dile getirildi.

 

Memur-Sen Konfederasyonu’nun, Kahramanmaraş Müftülük Meydanı’nda “Güçlü Memur, Büyük Türkiye ve Adil bir Dünya için Emeğin Kahramanları Maraş’ta” temasıyla yaptığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma mitingi onbinlerce kişinin katılımıyla başladı. Mitingde 4 dilde okunan bildiride ensar-muhacir kardeşliği, emek, dayanışma ve kardeşlik mesajları verildi, talepler dile getirildi. Arapça ve Kürtçe bildirileri Suriyeli muhacirler okurken, Türkçe bildiriyi Azerbaycan vatandaşı Sariyya Tagiyeva okudu.

İşte Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce Okunan 1 Mayıs Bildirisi: 

İnsan Odaklı Sendikal Hareket Olarak; insan onurunun korunduğu, kapitalist zulmün ve emperyalist sömürünün son bulduğu; barışın, huzurun, kardeşliğin hakim olduğu adil dünyanın inşasında var gücümüzle çalışacağız.

Saygın Emek Merkezli Sendikal Hareket Olarak; emeğin hakkının alın teri kurumadan verildiği, bütün çalışanlara insanca yaşayacakları maaş ve ücretin ödendiği, çalışma şartlarının insan onur ve haysiyetine uygun düzenlendiği insan merkezli çalışma hayatı mücadelemizde kararlı olacağız.

Güvenceli İstihdam Garantörü Emek Hareketi Olarak;  4/B, 4/C, memur işi yapan üniversiteli işçiler başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya geçişini temin edecek, güvencesiz istihdama son verecek, kırmızı çizgimiz iş güvencesini herkes için hayata geçirecek  “kadrolu istihdam”  duruşumuzdan geri adım atmayacağız.

Emek Sömürüsüne Sıfır Tolerans Diyen Sendikal Hareket Olarak; modern kölelik taşeron işçi uygulamasına tamamen son verilmesini, özel statülü sözleşmeli personel düzenlemesinden vazgeçilmesini, kurum ayırımı yapılmaksızın bütün taşeron işçilerin 4/A kadrosuna ya da 4/D statüsüne geçirilmesini sağlayacak yasal düzenlemede ısrarcı olacağız.

Merhamet Diplomasisini Benimseyen Vicdani Sendikal Hareket Olarak;   dini, ırkı, mezhebi, cinsiyeti, ideolojisi ve felsefesine bakmadan bütün mazlum, mağdur ve mahzunların yardımına koşmak, ülkemizdeki Suriyeli misafirlerimize ensar olmak noktasındaki faaliyetlerimizin sayısını arttıracağız.

Medeniyet Değerlerinden Beslenen Erdemli Sendikacılık Hareketi Olarak;  İslam coğrafyasının birliğini pekiştirmek, medeniyet havzamızda huzur, refah ve kalkınmayı gerçekleştirmek, ortak platform ve programlarla bütün ihtilafları bitirerek, ümmet ittifakını tesis etmek için kardeşlerimizle vuslat yolculuğuna çıkacağız.

Özgürlük Eksenli Sendikal Hareket Olarak; kılık-kıyafet özgürlüğünün sağlanması, kamu görevlilerinin grev ve siyaset hakkına sahip olması, sendikal örgütlenmenin önündeki bütün engellerin kaldırılması başta olmak üzere insanı kısıtlayan ve hakları sınırlayan yasakları sona erdirmek için inisiyatif almaktan, sivil itaatsizlik eylemleri yapmaktan kaçınmayacağız.  

Demokratik Devleti Ve Sivil Siyaseti Önemseyen Akademik Sendikacılık  Hareketi Olarak; Demokratik Devlet, Sivil Siyaset ve Özgür Birey hedeflerine engel olan darbe ürünü anayasadan kurtulmak, devletin nesne milletin özne olduğu yapım-yazım süreciyle millet iradesinin eseri Yeni Anayasa’ya kavuşmak için sorumluluk alacağız.  

Kamu görevlilerinin, milletimizin, insanlığın sesi olarak, “GÜÇLÜ MEMUR, BÜYÜK TÜRKİYE VE ADİL BİR DÜNYA İÇİN” Kahramanmaraş Müftülük Meydanı’ndan söz veriyoruz.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramımız kutlu olsun. Allah kamu görevlilerinin, milletimizin ve insanlığın yar ve yardımcısı olsun.

TÜRKÇE BİLDİRİ METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

KÜRTÇE BİLDİRİ METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

ARAPÇA BİLDİRİ METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

İNGİLİZCE BİLDİRİ METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.