Memur-Sen'den Darbe'ye Karşı Eylem

Memur-Sen'den Darbe'ye Karşı Eylem

Darbe'ye Karşı 81 İlde Eylem

Memur-Sen, Genç Memur-Sen ve Uluslararası Rabia Platformu tarafından “14 Ağustos Dünya Rabia Günü” dolayısıyla eş zamanlı olarak 81 ilde eylemler yapıldı.

 

Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde, Memur-Sen ve Genç Memur-Sen tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan eylemlerin Ankara’daki adresi Sıhhiye’deki Abdi İpekçi Parkı oldu. Eylemde 3 Temmuz 2013’te Mısır’da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı yapılan askeri darbe protesto edilerek, “İhvan’a selam direnişe devam”, “Firavunlar hesap verecek”, “İnsanlık uyuma mazlumlara sahip çık”, “Ey insanlık ayağa kalk” şeklinde sloganlar atıldı. Eyleme İHH Vakfı, Genç MÜSİAD, Milli Türk Talebeler Birliği, Özgür-Der ve Hak-İş Gençlik Komitesi destek verdi.

 

Öte yandan İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde yapılan “Özgürlük yürüyüşünde” İslam coğrafyasında yaşanan zulümler protesto edildi. Eylemlerde insanı ve insanlığı yaşatmak için “Ayağa kalk ey insanlık!” çağrısı yapıldı. İstanbul, Taksim Tünel’den başlayan yürüyüş Galatasaray Meydanı’nda yapılan basın açıklaması ile son buldu.

 

 

Zalimin Zulmünü Dünyaya Haykırıyoruz

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya kalabalığa hitap ederek, “14 Ağustos dünya Rabia günü demek, dünya mazlumlarının sesi olmak demektir. Rabia demek pes etmemek, zalimlerin karşında onurlu ve dik durmak demektir. Bugün Genç Memur-Sen ve kardeş kuruluşlarla birlikte Türkiye genelinde eylemler yaparak dünya mazlumlarının sesi oluyorlar, Türkiye’den dünyaya sesleniyorlar” dedi.

Memur-Sen olarak zalimin zulmünü haykırmaktan asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Kaya, “Biz susmayacağız. Nerede mazlum varsa onun haklı sesi olmaya devam edeceğiz. Son nefesimiz gelene kadar Rabia demeyi sürdüreceğiz. Anadolu insanı bir kez daha bugün ayağa kalktı. Dünya kamuoyuna, mazlumların sesini haykırıyoruz. Bu meydanlarda bir dev uyanıyor. Sizler de bu devi uyandıran öncü akıncılarsınız” ifadelerini kullandı.

Genç Memur-Sen üyeleri adına basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, 14 Ağustos Dünya Rabia Günü’nün insanlığın zulme karşı ayağa kalktığı tarih olduğunu belirterek, “14 Ağustos, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hâkim kılmaya karar verdiği gündür. Bizler darbecilerden hesap sorup, huzurun, barışın, kardeşliğin ve adaletin hâkim olduğu yeni ve adil bir dünya kuracağız” dedi.

 

 

Ümmet Zulme Sessiz Kaldı

Yaşanan zulümlerde ümmetin sessiz kalmasının da payı olduğunu belirten Beyhan, “Hürriyete sınırsızca âşık Esma’ların Rabia Meydanı’ndaki özgürlük ve demokrasi nidalarını, ölüm feryatlarına döndüren zulüm ve vahşetin üzerinden tam bir yıl geçti. Ey ümmet sen susmasaydın, ayağa kalkıp, hakkı haykırarak, zalimin karşısında dursaydın, sen mazluma el verip, mağdura kol kanat olsaydın, İsrail, Filistin ve Gazze’de soykırım yapamazdı. Mısır’da Rabiatül Adeviyye ve Tahrir Meydan’ları Esma’ların ve Abdullah’ların ölümüne sahne olmazdı” dedi.

 

 

Ey Ümmet Ayağa Kalk

“Ey ümmet ayağa kalk” diyen Beyhan, “Ortadoğu’yu ve Arap yarımadasını, küresel sömürü şebekelerinin petrol pazarlığı mekânı olmaktan, Siyonist İsrail eliyle ‘Müslüman mezarlığı’  yapılmaktan sen kurtaracaksın. Dünyanın yeniden insanlığın olmasına, barışın, kardeşliğin ve huzurun hâkim olduğu yeni bir dünyanın kurulmasına öncülük yapacaksın” şeklinde seslendi.

 

 

Rabia Zulme Karşı Duruşun Adı

Rabia’nın sadece bir meydanının adı olamadığını ifade eden Beyhan, Rabia’nın insanlığın zulme ve zalime meydan okumasının adı olduğunu vurgulayarak, “Esma ise, Sisi’nin vahşet kurşunlarıyla şehit olan Mısırlı mazlum ihvanın sadece adı değil, insanlığın demokrasi, özgürlük ve adaletin hakim olduğu bir dünya inşa etmekteki ısrarının adıdır” diye konuştu.

 

 

İnsanlığın Harekete Geçtiği Gün 14 Ağustos

14 Ağustos’u, insanlığın dünyaya sahip çıktığı gün olarak nitelendiren Beyhan,  14 Ağustos’ta, ümmetin adaleti ve merhameti dünyaya hâkim kılmaya karar verdiğini, Mısır’ın darbecisi Sisi’nin, Suriye’nin canisi Esed’in, Filistin ve Gazze’de kan pazarı kuran Netenyahu yönetimindeki Siyonist katil İsrail’in, Doğu Türkistan’da Müslüman kıyımı yapan zalim Çin’in, Mali’de, Arakan’da, Orta Afrika’da Muhammedi bedenleri vahşet ve işkenceyle tanıştıran insanlıktan nasipsiz yönetimlerin, Halep’te, Şengal’de, Telafer’de, dünyanın farklı yerlerinde, farklı dinlere, farklı mezheplere, farklı milletlere mensup mazlumlara zulüm ederek insanlığı katleden zalimlerin kâbus günü olduğunu dile getirdi. Beyhan, Rabia gününün gelecek nesillere, dünya insanlığına birlikte yaşayabileceği, birlikte yol alabileceği, zulmü ve zalimleri birlikte bitireceği haykırma günü olduğunu söyledi.

 

 

“Esma’nın Davasına Sahip Çıkıyoruz”

“Biz, ‘Rabia gençliği’ olarak, Esma’nın yolundan gideceğiz” diyen Beyhan sözlerini şu şekilde sürdürdü:  “İnsanlığın bu çağdaki güçlü sesleriyiz. Bizler, insanlığı ve ümmeti ayağa kaldıracağız. Zulme direneceğiz, zalimin karşısında diz çökmeyeceğiz. Emperyalistlere biat etmeyecek, küresel sömürü düzenine son vereceğiz. Rabia Meydanında yakılan özgürlük ateşini söndürmeyeceğiz. Hürriyete sınırsız âşık Esma’nın yolunu terk etmeyeceğiz. Mısır’ı Sisi’den, Suriye’yi Esed’den, Filistin ve Gazze’yi İsrail ve Siyonizm’den, Doğu Türkistan, Kerkük, Keşmir, Musul, Halep, Telafer, Şengal, Orta Afrika Cumhuriyeti,  Patani ve Arakan’ı zulümden, zalim yönetimlerden ve onların küresel patronlarından kurtaracağız.” 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum