Memur-Sen'den Halep için 5 aşamalı eylem planı

Memur-Sen'den Halep için 5 aşamalı eylem planı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yardım TIR’larıyla, sivil araçlarla, İHH’nın başını çektiği sivil itaatsizliğin içinde yerlerini alarak Suriye sınırına gideceklerini belirterek, “Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya sonuna kadar

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yardım TIR’larıyla, sivil araçlarla, İHH’nın başını çektiği sivil itaatsizliğin içinde yerlerini alarak Suriye sınırına gideceklerini belirterek, “Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya sonuna kadar kararlıyız” dedi.

“Halep’e Yol Açın” ve “Yetim Gülerse Dünya Güler” kampanyalarının tanıtımı için Aksaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Ali Yalçın, İHH ile yürüttükleri “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” sosyal sorumluluk projesinin çok önemli olduğunu ve bu tür projelerin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Önce karakter

“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesinin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, kuruluşundan bugüne kadar yaptığı en iyi, en kıymetli çalışma olduğunu ifade eden Yalçın, “Bırakın sinüsü, kosinüsü, tanjantı, eksiyi, artıyı, bölmeyi, çarpmayı, vicdanlara merhameti yerleştirebiliyorsanız, insanları ders sahibi değil de dert sahibi yapabiliyorsanız o zaman başarılısınız. Oradaki çocuklar dert sahibi çocuklar. Sınıfa kumbarayı koyup ‘Burada 30 değil, 31 öğrenci var, o biri de bizim yetim kardeşimizdir’ diyerek yoklamada onun da adını okutan ve bir yetimi kucaklayan çocuklar, gelecek anlamında umudumuzu bağlamamız gereken çocuklardır. Onun için önce karakter, sonra kariyer lazım” şeklinde konuştu.
 


Sivil itaatsizliği yola koyma vakti

Ağır saldırılar altında olan Halep için sorumluluk aldıklarının altını çizen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “İHH, bu ayın 14’ünde, ‘insani ve İslami duyarlılığı sahaya sürme, sivil itaatsizliği yola koyma vakti’ diyerek, Suriye sınırına doğru geniş bir insani yardım konvoyunun çıkmasına ilişkin çok önemli bir faaliyet gerçekleştirecek. Memur-Sen olarak biz de destek vereceğiz.”

Halep için 5 aşamalı eylem planı hazırladıklarını ve bunu uygulamaya koyacaklarını kaydeden Yalçın, “Önümüzdeki cuma günü saat 10.30’da Kızılay, İHH, Cansuyu ve Deniz Feneri’ne, Memur-Sen’den ‘Halep’i ölümden, dünyayı zulümden kurtar’ başlığıyla 20 TIR unu teslim ederek, duyarlılığın besmelesini çekeceğiz. Cuma namazı çıkışı gıyabi cenaze namazı ve ardından basın açıklamasıyla toplumsal duyarlılığı tetikleyeceğiz. Ardından İstanbul’da cumartesi günü saat 11.00’da İstiklal Caddesi’nde, Tünel’de başlayarak Galatasaray Lisesi’ne kadar bir kortejle feryadı yükselteceğiz ve dünyaya, kör, sağır, dilsiz olduğunu haykırarak, bu konuda kamuoyunun bilincini toparlamaya çalışacağız. Pazartesi gününden itibaren uluslararası kuruluşlara ve iş birliği içinde olduğumuz bütün emek örgütlerine dünya genelinde insani duyarlılık çağrısıyla mektup göndereceğiz. Yardım konvoylarımızla yola çıkardığımız TIR’larla, sivil araçlarımızla, İHH’nın başını çektiği sivil itaatsizliğin içinde yerimizi alacak ve Suriye sınırına gideceğiz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya sonuna kadar kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Yıldırım: 15 Temmuz’daki darbe girişimi atlatıldı ama tehlike bitmedi

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise, 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye’ye değil, İslam dünyasına yapıldığını dile getirerek, “15 Temmuz’daki darbe girişimi atlatıldı ama tehlike bitmedi. Bu rehavetten kurtulmamız gerekiyor artık. Suriye bizim bir parçamız. Irak, Libya, Yemen ve bütün İslam dünyası bizim bir parçamız. Biz bir bütünüz. Özgürlüğü ve değişimi yönetmek zorundayız. Hemen yerimize oturursak olmaz. Onun için her gün teyakkuz halinde olmalıyız” diye konuştu.

İnsani yardım koridoru açılmalı

Halep’teki insanların çok zor şartlar altında yaşadığına dikkat çeken Yıldırım, şöyle konuştu: “Halep, günde 200’den fazla uçakla vuruluyor. Orada, 30 kilometrelik bir alana insanları hapsettiler. 300 bin insan aç. Şu an orada 3 fırınımız kaldı. Onu da çalıştıramıyoruz. Çünkü un götüremiyoruz. Un götürmek istesek, unumuz kalmamış. İhtiyaçlar o kadar fazlalaşmış ki. Eskiden Suriye’nin içerisine günde 2 milyon ekmek yapıyorduk fakat şu an 500-600 bin civarına düşürmüşüz. Onun için Halep’e yolun açılması lazım. İnsani yardım koridorunun açılması için de dünya kamuoyunun bir an önce harekete geçmesi lazım.”
 




Konvoy İstanbul’dan başlayacak

Memur Sen’in hazırladığı eylem planına destek verdiklerini ifade eden Yıldırım, “Bu ayın 14’ünde, İstanbul’dan başlayacak ‘Halep’e Yol Açın’ konvoyumuz var. Hepimiz Reyhanlı’daki sınıra gideceğiz. Orada günlerce bekleyeceğiz. Konvoy kalabalık olursa dünyayı etkileriz ama olmazsa ‘Allah katında bir şeyler yaptık’ diyerek sevabını alırız. Bu vebalden kurtuluruz” dedi.

Ziyaretler

Genel Başkan Ali Yalçın ve İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’i ziyaret ederek, Halep için düzenlenecek olan eylem planı hakkında bilgi verdi, projelere destek istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.