Memur-Sen'den Halep İçin Acil Çağrı

Memur-Sen'den Halep İçin Acil Çağrı

Halep'te yaşanan insanlık dışı abluka ve katliamlara karşı Memur-Sen yazılı bir açıklama yayımladı, uluslararası örgütlere "adım atın" çağrısı yaptı.

Halep'te yaşanan insanlık dışı abluka ve katliamlara karşı Memur-Sen yazılı bir açıklama yayımladı, uluslararası örgütlere "adım atın" çağrısı yaptı.

İşte o açıklama:

Suriye rejimi ve destekçilerinin Temmuz ayı başından bu yana sertleştirdikleri yoğun saldırılar sonrası, Halep bölgesinin tamamen abluka altına alınmasını, burada yaşayan vatandaşların insanlık dışı uygulamalara maruz bırakılmasını ve Halep'e giden gıda yardımlarının ulaştırılabildiği son geçiş yolu Castello'nun da kaybedilmesini büyük bir kaygıyla izlemekteyiz.

Halep’te ve Suriye’nin diğer bölgelerinde işgal altında yaşayan mazlumlar dünyanın sessizliği karşısında yalnızlığa terk edilmiş durumdadır. Her geçen gün insanlık dramı derinleşiyor, uzun süren kuşatma sebebiyle Halep'te insanlık ölüyor. Yardım alamayan, açlık ve katliamla karşı karşıya kalan 400 bin sivil mazlumun can güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Mazlumların ihtiyaç duydukları insani yardımların karşılanması için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası camianın süratle harekete geçmesini bekliyoruz. Memur-Sen olarak, Halep halkı için koşulsuz ve kesintisiz olarak ivedi harekete geçilmesini ve bu insanlık suçunu durduracak güçlü ve anlamlı adımların altılamasını istiyoruz. Halep, insanlığın açlıktan ve susuzluktan öldüğü ikinci bir Yermük olmamalıdır. 

Tüm insanlığı, her türlü katliama karşı birlikte hareket etmeye, kan ve gözyaşına el birliğiyle son vermeye davet ediyoruz...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.