Memur-Sen'den Suriyeli Mültecilere Yardım

Memur-Sen'den Suriyeli Mültecilere Yardım

Memur-Sen'den Suriyeli Mültecilere Yardım

Memur-Sen öncülüğünde başlatılan “Mazlumlar İçin İnfak Vakti” kampanyası kapsamında, Şanlıurfa’daki sığınmacılara bir TIR’lık gıda yardımında bulunuldu.

 

Dünyanın neresinde olursa olsun, zulmün karşısında, mazlumun yanında olan; Somali, Arakan, Filistin, Doğu Türkistan, Suriye, Balkanlar ve çeşitli ülkelerde yaşanan zulümleri haykıran ve yaptığı insani yardım faaliyetleriyle mazlumların yanında yer alan Memur-Sen’in kardeş kuruluşlarla birlikte başlattığı “Mazlumlar İçin İnfak Vakti” kampanyası kapsamında Suriye’deki iç savaş nedeniyle ülkemize sığınan ve Şanlıurfa’da kalan Suriyelilere bin koliden oluşan bir TIR’lık gıda yardımı yapıldı.



 

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen yardım kampanyası töreninde konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal, Memur-Sen’in bir iyilik hareketi,  mazlumların sesi ve sözcüsü olduğunu belirterek, şunları söyledi:

 

“Şanlıurfa’ya özellikle gelmek istedik. Suriye’de zalim Esed’in zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan muhacirlerin önemli bir bölümü Şanlıurfa’da. Kardeşlerimle aynı havayı teneffüs etmek, bir nebze de olsa mazlum kardeşlerimizin yaralarına merhem olabilmek amacıyla buradayız. Rabbim izin verirse gücümüz yettiği kadar bugünü Ramazan paketlerini kendi ellerimizle mağdurlara ulaştırarak geçirmek istiyoruz.”

 

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun ise, Türkiye’ye sığınanların yardımına koşmanın insani ve İslami duruşlarının gereği olduğunu ifade ederek, “Genel merkezimiz nerede bir dram yaşansa kısa süre içerisinde yardıma koşarak bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir” dedi.



 

Konuşmaların ardından yardım TIR’ı Suriyeli mültecilere dağıtılmak üzere Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Osman Gerem’e teslim edildi ve ardından, belirlenen ailelere yardım paketlerinin dağıtımına başlandı.

 

Törende Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu üyeleri Fatma Maraş ve Hatice Ay, Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilciliği Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.