Memur-Sen'den Yasin Börü Tepkisi

Memur-Sen'den Yasin Börü Tepkisi

Levent Uslu: Yasin Börü’nün Katilleri ve Azmettiricilerinden Hesap Sorulsun

Ankara adliyesi önünde konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, “Katiller ve azmettiriciler yargılansın. Yargı önünde katillerden hesap sorulsun. Etkin ve adil bir yargılama yapılsın” dedi.

 

 

Ayn El Arap (Kobani) bahanesiyle Diyarbakır’da 6-7 Ekim’de gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un öldürülmesine ilişkin, güvenlik gerekçesiyle Ankara’ya nakledilen davanın görülmesine Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı. Dava öncesi duyarlı sivil toplum örgütleri Ankara Adliyesi önünde bir araya gelerek, basın açıklaması yaptılar.

 

bem-bir-sen-ALT1

 

 

Grup adına kısa bir konuşmada Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu yaptı.

 

 

Levent Uslu, “Katiller ve azmettiriciler yargılansın. Yargı önünde katillerden hesap sorulsun. Etkin ve adil bir yargılama yapılsın” dedi.

 

 

6-8 Ekim olayları olarak bilinen, birçok sivilin ölümüyle sonuçlanan şiddet olayları sırasında Yasin Börü’nün canice katledildiğini vurgulayan Levent Uslu, “Bu vahşi ve toplumsal infial uyandıran olayı bir kez daha şiddetle kınıyor; zulmen, bütün insanlık değerleri yok sayılarak ve vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına tekrar Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

 

Uslu, Uluslararası örgütleri ve katliama sessiz kalan medyayı da konuşmasında eleştirdi. Uslu, “Biz Büyük Memur-Sen ailesi ve duyarlı STK’lar olarak buradayız. Nerede sözde insan hakları savunucuları? Peki medya nerede? Burada bir katliamı kınıyoruz, adalet arıyoruz aramızda medya ve sözde aydınlar yok. Bunlar karanlıkta kalmışlar” şeklinde konuştu.

 

“Biz aydınlık ve adalet arıyoruz” diyen Uslu, “Ümmetin gücünü göstereceği yer hak ve adalet meydanıdır. Bu meydanı boş bırakmayacağız. Kardeşimiz Yasin Börü ve arkadaşları işkenceye tabi tutularak, adice ve vahşice öldürülmüştür. Bunun karşılığı cinayet olarak algılanmamalı, en ağır şekilde katiller ve azmettiricileri cezalandırılmalıdır. Bu vahşetin işkencelerin karşılığı sadece bir cinayet değildir. Yüzlerce işkence ve akıl almaz yöntemlerle kardeşlerimiz katledilmiştir. O vakit cezası yüzlerce cinayete eş değer görülerek verilmelidir. Biz bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Haksızlık karşısında susmayacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.