Memur Toplu Sözleşmeden Ümitsiz

Memur Toplu Sözleşmeden Ümitsiz

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL TEŞKİLATLANDIRMA SEKRETERİ VE TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI FAHRETTİN YOKUŞ’UN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL TEŞKİLATLANDIRMA SEKRETERİ VE TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI FAHRETTİN YOKUŞ’UN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI
 
2 milyon 600 bin memur ve 1 milyon 900 bin memur emeklisinin 2016 ve 2017 yılları ücret ve sosyal haklarının belirleneceği Toplu Sözleşme görüşmeleri 3 Ağustos 2015 tarihinde başlayacaktır. Görüşmelere en çok üyeye sahip 3 büyük memur Konfederasyonu katılacaktır. Ancak, imza yetkisi en çok üyeye sahip Konfederasyonun.

2 yıl önce yetkili Konfederasyon olarak Memur-Sen ile yapılan toplu sözleşmede memurlar önemli kayıplara uğramıştır. Özellikle 2014 yılında yapılan seyyanen 123 TL’lik zam, yıllık enflasyonun altında kalmış, her memur ve emekli aylık ortalama olarak 75 TL kayba uğramıştır. Ayrıca, toplu sözleşmelerde yüksek vergi dilimleri sebebiyle memurların yaşayacağı kayıplar dikkate alınmadığı için, 2015 yılı ücret artışları da vergiye gitmiştir.

Bilindiği gibi Gelir Vergisi dilimlerinde yıllık 12 bin TL’ye kadar olan gelirlerden %15, yıllık 12 bin TL’yi geçen gelirlerden ise %20 oranında vergi alınmaktadır. 2015 yılında memurlarımızın bir bölümü 4. (Nisan) aydan, bir bölümü ise 6. (Haziran) aydan itibaren %20’lik vergi dilimi kapsamına girmeleri nedeniyle aylık %5 vergi kaybına uğramaktadır. Bu nedenle 2015 yılı için öngörülen %3+3 ücret artışı vergiye gitmektedir.

YETKİLİ KONFEDERASYONUN MEMUR-SEN OLMASI ENDİŞELERİ DAHA DA ARTIRIYOR

Toplamda 4,5 milyon çalışan ve emekli 2016 ve 2017 yıllarında enflasyon ve vergi yükünün altında ezilecekleri korkusu içinde toplu sözleşme sonuçlarını beklemektedir.

3 Ağustos’ta başlayacak olan Toplu Sözleşme görüşmelerinde mutabakata imza atacak olan Konfederasyonun, 2 yıl önce yapılan Toplu Sözleşme mutabakatının altında imzası olan Memur-Sen olması memur ve memur emeklilerini endişe ve ümitsizliğe sevk etmektedir.
Türkiye Kamu-Sen olarak bizde, siyasi iktidara yakınlığı ile bilinen Memur-Sen’in 2016 ve 2017 yılları için geçerli olacak Toplu Sözleşmede, yine Hükümet yanlısı bir anlayışla memurları mağdur edeceği endişesi içindeyiz. Bu nedenle memurların ne ekonomik, ne de sosyal haklarında önemli bir iyileştirme olmasını beklemiyoruz.

GEÇMİŞ YILLARDAKİ KAYIPLARIMIZ TELAFİ EDİLMELİDİR

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, Memur ve memur emeklilerinin 2014 ve 2015 yıllarında olduğu gibi, 2016 ve 2017 yıllarında da haklarının hükümete peş keş çekilmemesi için şimdiden uyarıyoruz. Başta geçmiş yıllardaki kayıplarımızın telafisi olmak üzere, memur ve memur emeklilerimizin insanca bir yaşama kavuşacağı sonucun çıkmaması halinde, hem yetkili Konfederasyonu ve hem de Hükümeti her platformda protesto edeceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum