Memur Zararda Mı: Bordrona Bak, Gör!

Memur Zararda Mı: Bordrona Bak, Gör!

BORDRONUZA BAKIN, GERÇEĞİ GÖRÜN!

Memur Arkadaşım,

2013 yılında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden beri, ısrarla dile getirip seni uyarmaya çalıştığımız acı gerçekle karşılaştın. Bugün 15 Temmuz 2014 ve sen tarihte ilk defa ikinci yarı yıl zammı alamadın; üstelik enflasyon farkı hakkın da gasp edildi. Sadece maaşında değil, ek ödemende, çocuk parası, aile yardımı gibi sosyal ödemelerde de bir kuruş bile zam alamadın. Yetki verdiğin konfederasyon seni masada temsil edemedi. Mali ve sosyal haklarını masada bıraktı. 15 Ocak’ta aldığın maaşla bugün aldığın maaş aynı; hatta bu maaşı Aralık ayına kadar almaya devam edeceksin ama gıdaya, kiraya, yakıta, benzine, doğalgaza, kılık kıyafete, okul harcamalarına ödediğin para, maaşından kesilen vergi aynı kalmadı; yükseldikçe yükseldi.

Toplu sözleşmeye, yetkili konfederasyon sıfatıyla imza atan ve aylarca televizyon ekranlarında “Tarih yazdık” diye gezen sendikalar şimdi ortada yoklar. Bir yıl boyunca, “Taban aylığa zam yaptık” beyanatlarıyla memurların gözünü boyayanlar, bugün hangi deliğe sindiler? Şimdilerde onlar, memurları ve emeklileri unuttu, ülkenin temeline dinamit koyacak projelere katkı sunma, muhalefete ayar verme, cumhurbaşkanı seçtirme sevdasına kapıldılar.

Eğer Hükümetin ilk teklifi olan %3+3 bile kabul edilseydi, enflasyon farkıyla beraber bugün aylık ortalama 120 lira daha fazla maaş alacaktın. Birileri seni temsil ettiği iddiasıyla toplu sözleşme masasında Hükümetin teklifinden bile daha düşük bir zammı kabul etti. Sonra bu durumu allayıp pullayıp gerçekleri saptırdı. Zaman Türkiye Kamu-Sen’i haklı çıkardı ama kaybeden hep sen oldun.

Tarihin en iyi toplu sözleşmesini yaptıklarını iddia edenler, bugün maaşlarını eksik alan memurlara hesap vermek zorundadırlar. Bu hesabı soracak olan, cebinden hakkı gasp edilen sensin. Bu gidişata “Dur” diyecek olan da sensin.

Bu sistem sürdüğü müddetçe; hak nedir bilmeyen, mücadeleye yüreği yetmeyen, sendikacılıktan nasibini almamış kimseler seni temsil etmeye devam ettiği müddetçe, bu kayıpları yaşamaya devam edeceksin.

Ya doğruyu söyleyen, hak için mücadele eden, gerçek sendikacılığın, hakkın ve haklının tarafında olacaksın, ya da her yatsıda bir mumu sönen, sana 2014’ü zehir eden, cebine kocaman bir delik açan, seni enflasyon canavarına teslim edip, şimdi ortalarda görünmeyen menfaatperestlerin tarafında olacaksın. Tercih senin!

 

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.