Memura Enflasyon Farkı Haberleri "Yalan" Çıktı

Memura Enflasyon Farkı Haberleri "Yalan" Çıktı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yetkili konfederasyonun toplu sözleşmede attığı imza ile memurun cebinden çalınan hakkını aramaya devam ediyor.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yetkili konfederasyonun toplu sözleşmede attığı imza ile memurun cebinden çalınan hakkını aramaya devam ediyor.
 
Her alan ve platformda yapılan bu hatayı sorumluların yüzlerine vurmaya devam eden Genel Başkan İsmail Koncuk yine twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin mesajlar verdi.
 
“Yetkili konfederasyonun sorumsuzluğu 5 milyon kişiye aylık ortalama 50 TL’ye mal oldu” diyen Genel Başkan Koncuk, “Bundan daha da önemlisi bir çok memurun bu durumu sineye çekmiş olmasıdır” dedi.
 
Bazı internet sitelerini de eleştiren Genel Başkan İsmail Koncuk, “Doğru haber yapmaya korkuyorsanız, kaynak göstereceğiniz tek yer Türkiye Kamu-Sen’dir” dedi.
 
Genel Başkanımız İsmail Koncuk değerlendirmesinde şu satırlara yer verdi;
 
“ Maliye Bakanlığı, 2015 Toplu Sözleşmesinde Memur Sen'i tezgaha getirdi, tezgaha gelen Memur Sen Başkanı ise bu tuzağı göremedi.
 
Memur Sen'in sorumsuzluğu tam 5 milyon kişiye aylık ortalama 50 TL'ye  mal oldu. Bu iftira değildir, olsaydı hakkımda çoktan dava açarlardı.
 
Burada esas dikkat çekici olan, çoğu memurun, bu sendikal sorumsuzluğu sineye çekmesi ve bu skandala neredeyse hiç tepki göstermemesidir.
 
Bir çok konuda burada taleplerini sıralayan bir çok memurun bu konuda hiç bir yorum yapmaması izah edilebilir değildir. Nereye gidiyoruz?
 
Şayet her ay bir hırsız gelip cebinizden 50 TL'yi çekseydi, yine de sessiz kalır mıydınız? Kimden yana olmalıyız, herhalde hırsızdan yana değil.
 
Beni yanlış anlamayın elbette her şeyi soracaksınız, ben de bildiğim kadarıyla değerlendiririm, ancak  haklarınıza da sahip çıkın, susmayın.
 
Bu sayfayı bizzat ben yönetiyorum, sorularınızın tamamını okuyorum, biliyorsam cevap veriyorum, bilmediğim sorulara elbette cevabım olamaz.
 
Bu sayfa bir konfederasyon başkanının, karşılıklı iletişim kurabileceğiniz belki de tek yerdir. Burayı bir resimli mecmua olarak süslemedim.
 
Bazı internet sitelerinde yer alan memura %0.68 oranında enflasyon farkı verilecek haberleri doğru değildir.
Enflasyon farkı son 12 ayın enflasyonuna göre verilecektir.12 aylık enflasyon %8.10'dur.Buna göre şuan ancak %0.2 oranında bir fark vardır.
 
Memur 2015 yılında %7.9 zam almıştır, dolayısıyla enflasyonun 7.9'u aşan miktarı kadar enflasyon farkı verilecektir. Bu da %0.2 yapmaktadır.
 
Kaldı ki, önümüzdeki Aralık ayında enflasyonun kaç olacağı belli değildir. Aralık enflasyonu belirlenmeden memura şu kadar zam demek yanlıştır.
 
Aralık ayında enflasyonun eksi çıkması halinde memur ve emekli enflasyon farkı alamayacaktır. Bunun suçlusu ise hepinizin malumudur.
 
Enflasyon haberi yapan haber sitelerinin memur ve emekliye atılan kazığı dile getirmemeleri de manidardır. Yandaşlık tavan yapmıştır.
 
Bu sitelere söylüyorum, doğru haber yapmaya korkuyorsanız bizi kaynak gösterin ve bu konudaki haberleri yapın ya da hiç habercilik yapmayın”

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.