Memura müjde, Öğretmene Müjde Yok!

Memura müjde, Öğretmene Müjde Yok!

“Memura 5 müjde başlığı ile verilen haberlerde öğretmenlerin adı yok! Sağlık personeli ve polislerin mali haklarında iyileştirme için düğmeye basılırken öğretmenler yine unutuldu.”

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın ÇELİK’in açıklamaları gündeme damgasını vurdu. Memura 5 müjde başlığı adı altında yapılan açıklamalarda öğretmenlerin esamesi okunmuyor. Sağlık personelinin bir kısmı ile polislerin ek ödeme gösterge rakamları arttırılacak. Yani maaşlarında iyileştirme yapılacak. Ayrıca polislerin emekli maaşlarını arttıracak bir formül üzerinde çalışıldığı yönünde de haberler gelmekte. İçişleri bakanı geçen ay içerisinde meclis kürsüsünden polislerin mali haklarının hiçte iyi olmadığını açıklamıştı. Hem de göreve gelir gelmez! Aynı şekilde önceki Sağlık Bakanı da her olayda personeline sahip çıkmıştı. Şimdi bu iki bakanlıkta çalışanlar bunun meyvesini toplayacak!
 
Peki öğretmenlerin maaşları ve emekli maaşları ile ilgili niye bir çalışma yok! Bugün öğretmenler okullarda birlikte görev yaptıkları hizmetliler kadar bile maaş almıyor. Gelinen nokta öğretmenler açısından fecaat! Türban konusunda bir araya gelerek eylem yapan sendikaların, mali haklar ile ilgili bu tablo karşısında ses çıkarmıyor olmaları da ayrıca düşündürücü! Geçen ay içerisinde yapılan kamu danışma kurulunda öğretmenlerin mali hakları ile ilgili hiçbir açıklama yapılmamıştır. Ek ödeme gösterge rakamının yükseltilmesi gündeme gelmemiştir. Memurlar içerisinde ek ödemeden en az oranda yararlanan öğretmenlerdir. Toplu sözleşmede bu dikkate alınmadığı gibi danışma kurulu toplantısında da gündeme gelmemiştir. Ek gösterge rakamından hiç bahsetmekte istemiyorum. 65 yaş için her ne kadar mezarda emeklilik deniyorsa da öğretmenler emekli olmamak için adeta direnmektedir. Çalışırken geçinemeyen öğretmen, emekli olduğunda nasıl geçinecektir? Geçen aylar içerisinde öğretmenin ek göstergesinin 3600 e çıkarılacağı yönünde asılsız haberler internet sitelerinde yer almıştı. Öğretmenler 3600 ek gösterge dedikodusu ile bir süre oyalandı.
 
Bir öğretmenin maaşı 1800-2157 TL arasında değişmektedir. Eşi çalışmayan bir öğretmen ortalama 2000TL civarında aylık ile aybaşını zor getirmektedir. Bu durumda öğretmen kendisini nasıl geliştirecektir? Bu hususta yaptığımız bir başka yanlışta öğretmen maaşları ile haftalık çalışma saatlerini karşılaştırmak olmuştur. Öğretmenlik bir ihtisas mesleğidir. Öğretmenlik part time yapılan bir meslek değildir. Diğer memurlar haftada 40 saat çalışıyor, öğretmenler 15 saat gibi bir kıyaslama doğru değildir. Ama toplumda maalesef son zamanlarda böyle bir algı oluşturulmuştur. Öğretmenlik mesleğinin itibarı azaltılmıştır.
 
Biz eğitimde kaliteyi yükseltmek istiyorsak öğretmen maaşlarını arttırmamız lazım. Okullardaki öğretim teknolojisi araçlarını arttırmamız, kalite için yeterli değildir. Fiziki imkânları ne kadar arttırırsak arttıralım eğitimin kalitesini bu halimiz ile arttıramayız. Okulların kapılarını altından yapsanız, okullarda 15 er kişilik sınıflarda oluştursanız eğer öğretmenlerde bir memnuniyetsizlik var ise başarı beklemek hayal olur! Yalnızca fiziki imkânları geliştirmek ile başarı artacağına inanıyorsanız okulları kapatın, internet diye bir şey var. Çocuklar okula gelmesin GOOGLE yi öğretmen olarak atayın sorun çözülsün!
 
mebpersoneli.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum