Memur'dan Enflasyon Zammı Talebi

Memur'dan Enflasyon Zammı Talebi

KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU TOPLANTISI BAŞLADI

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında toplanan danışma kurulu toplantısında, memur konfederasyonları ve kamu işveren kurulu üyeleri bir araya geldi.

Toplantının açılışında  bir konuşma yapan Çalışma Bakanı Faruk Çelik katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, Kamu Personeli Danışma Kurulu Kasım ayı toplantısının tüm çalışanlara hayırlı olmasını diledi.

KONCUK: TOPLU SÖZLEŞME DÖNEMİ HOVARDACA HARCANMAMALI,EMİR VE TALİMATLARLA HAREKET EDİLMEMELİDİR

Kamu Danışma Kurulu toplantısına Türkiye Kamu-Sen adına katılan Genel Başkan İsmail Koncuk, Toplu Sözleşme rezaletini eleştirerek sözlerine başladı. Koncuk, "Toplu Sözleşme dönemi yaşandı ve tamamlandı. Tabi oldukça nahoş bir dönem oldu. Bu Toplu Sözleşme dönemi 4688 sayılı kanuna aykırılıklarla gerçekleşmiştir. Katılımcılıktan uzak, acemice bir Toplu Sözleşme yapılmıştır. 2014 yılı için 123 TL. zam, 2015 yılı için %3+3 zam yapılmış ve kamu çalışanlarının 730 günü gasp edilmiştir. Memur masada pazarlanmıştır. Seçim dönemine girildiği ve elimizin son derece güçlü olduğu bir dönemde böyle bir sonuç olmamalıydı. Çok çirkin ve yanlış bir usulle Toplu Sözleşme yaşanmış ve bu tavır sayın Bakan'a da yakışmamıştır.

Türkiye Kamu-Sen 450 bin üye adına buradaki yerini almıştır. Bizim temsil hakkımızı kimse engelleyemez, engellemeye kalmak da kimsenin haddi değildir. Bu masada kimse seyirci değildir, kanun iki kişinin imzasını yeterli görse de bu masada oturan 14 kişinin de hakkı vardır.Y angından mal kaçırırcasına Toplu Sözleşme yapılmış, 1150 talep hiçe sayılmıştır. Geriye kalan 23 günlük süre iyi değerlendirilmiş olsaydı birçok hakkı elde etme şansımız olabilirdi. İnşallah herkes yaşanan bu süreçten iyi bir ders çıkarır ve buraya umut bağlayan kamu çalışanlarını bir daha hayal kırıklığına uğratmaz Toplu Sözleşme dönemi hovardaca harcanmamalı, emir ve talimatlarla hareket edilmemelidir." Dedi.

KONCUK: KAMU PERSONELI DANIŞMA KURULU KARARLARI HAYATA GEÇİRİLMELİDİR

Kamu Personeli Danışma Kurulunun kararlarının bağlayıcı olmadığını ifade eden Genel Başkan İsmail Koncuk, "ancak bu masada alınan kararlar vicdanen ve ahlaken bağlayıcıdır" dedi. Koncuk, "Kamu Personeli Danışma Kurulu kararları bağlayıcı olmasa da vicdanen ve ahlaken bağlayıcıdır. Geçtiğimiz yıl karşılıklı olarak bazı konularda mutabık kalmamıza rağmen bu konular bir türlü hayata geçirilememiştir. Disiplin cezaları affedilecekti ama hayata geçmedi, 2005 yılından sonra göreve başlayan memurlara bir derece verilmesi havada kaldı, yardımcı hizmetler sınıfının bir defaya mahsus olarak Genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi veya onlara da ek gösterge verilmesi hayata geçirilmedi. Bu tür problemleri burada konuşmalıyız.

KONCUK: 4/C'LILERE KADRO VERİLMELİ VE BU KONU GÜNDEMDEN DÜŞMELİDİR

Kamu Personeli Danışma Kurulu Toplantısında 4/C'lilerin sıkıntılarını masaya yeniden getiren Genel Başkanımız İsmail Koncuk, "Artık 4/C'lilere kadro verilmeli ve Türkiye bu ayıptan kurtulmalıdır" dedi. Koncuk, "4/C artık Türkiye için bir ayıptır.  23 bin kişiyi kadroya geçmemesi için sayın Bakanında zaman zaman sözleri oldu ama yapılmadı. 4/B'lilerle beraber kadro olmalıydı ama 4/C'liler gözaltı ediliyor. Dershaneler kapatılırsa 55 bin dershane öğretmeninin Milli Eğitim Bakanlığı'na geçeceği konuşuluyor. Bu bir hak olacak ama 4/C'lilere kadro yok, vicdanen bu nasıl izah edilir. Bu masadan artık karar çıkmalı ve bu konu gündemden artık düşmelidir. Bu kangren olmuş konunun Ocak ayından önce çözülmesini bekliyoruz. Tekrar ifade ediyorum ki, 4/C bir insanlık ayıbıdır ve bu ayıptan kurtulmak gerekmektedir" dedi.

KONCUK: KAMU ÇALIŞANLARINA ENFLASYON FARKI YENIDEN VERİLMELİDİR

2014 yılı için Kamu çalışanlarının 123 TL. den başka kazanımı yoktur diyen Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Enflasyon farkının 2014 yılında iade edilmesini istedi. Koncuk, " Önümüzdeki yıl için 123 TL. den başka bir kazanımımız yoktur. 123 TL.nin ortalama maaşa yansıması yüzde 5,2'dir. 2014 yılı enflasyon hedefi ise, yüzde 5,3'tür. Dolayısıyla 2014 yılı zammı 2014 yılı enflasyon hedefinin bile altındadır. Yapılan Toplu Sözleşmede enflasyon farkının olmamasını anlamak mümkün değildir. Ortalama hesap baz alınarak enflasyonun bu rakamı geçmesi halinde memurlara enflasyon farkı verilmesi kararı alınmalıdır. Bu nedenle Enflasyon farkı ödenmesi kararı bu masadan çıkmalıdır ve bu hak yeniden iade edilmelidir." Dedi.

Aile ve çocuk yardımının da verilmesi gerektiğini ifade eden Genel Başkan İsmail Koncuk, "Başbakan 3 çocuk diyor, Peygamber  Efendimiz (S.A.V) "Ben ümmetimin çokluğu ile övünüm" diyor. Buradan hareketle aile ve çocuk yardımı da belirlenen oranda artırılmalıdır" dedi.

Akademisyenlerin yaşadığı sıkıntıları da değerlendiren Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Maliye Bakanının İzmir İktisat Kongresi'nde akademisyenlerin durumlarının iyi olmadığını söylediğini belirterek, "bu söylemler olmaz gereği yapılmalıdır" dedi. Genel Başkan Koncuk, ek ödeme ve ek ders ücretlerinin %100 oranında artması gerektiğini ifade etti. Öğretmenlerin ek ders ve ek ödeme ücretlerinin artırılması gerektiğine vurgu yapan Genel Başkan bu konuda da derhal adım atılması gerektiğinin altını çizdi.

Döner sermaye uygulamalarında adaletsizlikler olduğunu ifade eden Genel Başkan, talep raporunda dile getirilen sorunların çözülmesini istedi.

YÖK kanununda yapılması planlanan değişikliğin unutulduğunu kaydeden Genel Başkanımız, iktidarın da bu konuda bir adım atmadığına dikkat çekti. 50/D maddesinin hala çözülemediğini belirten Koncuk, YÖK'ün son taslağının ise ucube olduğunu söyledi.

Emeklilerin ciddi sıkıntılar içinde olduğuna vurgu yapan Genel Başkan İsmail Koncuk, 5510 sayılı yasayla emeklilik yaşının 65'e çıktığını ancak sadece 30 yıllık dönemin emeklilik hesaplamasında baz alınmasının mantığı olmadığını söyledi. Emeklilere promosyon konusunu da değerlendiren Genel Başkan, banka promosyonundan emeklilerin bir türlü faydalandırılamamasına anlam veremediğini ve bu konunun ele alınarak çözülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yönetici atamaları ve görevde yükselme yönetmeliğini de eleştiren Genel Başkanımız İsmail Koncuk, kamuda bir kaos döneminin yaşandığını, yapılan yönetmeliklerin akıllara zarar olduğunu söyledi. Koncuk, "Bunun adı alenen torpildir. Sağlam bir yönetici atama sistemi olmazsa başarısız yöneticiler becerikli insanlardan verim almamızın önüne geçer. Böyle bir uygulamayı kabul etmek mümkün değildir" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk Türkiye Kamu-Sen'in hazırladığı raporu yetkililere sunarak taleplerin tamamının dikkate alınmasını, bundan sonra yapılacak olan toplantının bu çerçevede sürmesini istedi.

Konuşmaların ardından DPB’nin talepler üzerinde yaptığı çalışmanın sunumuna geçildi.

TÜRKİYE KAMU-SEN'İN KURULA SUNDUĞU RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.