Memurlar 3.ayda yüzde 20'lik vergi dilimine giriyor

Memurlar 3.ayda yüzde 20'lik vergi dilimine giriyor

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memurların 3.aydan itibaren yüzde 20'lik vergi dilimine gireceğini belirterek, "Hiç düşünmeden, hesap kitap bilmeyenler 2017 için yüzde 3+4'ün altına imzayı alkışlar arasında çaktılar.Enflasyonmuş, vergi dilim

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memurların 3.aydan itibaren yüzde 20'lik vergi dilimine gireceğini belirterek, "Hiç düşünmeden, hesap kitap bilmeyenler 2017 için yüzde 3+4'ün altına imzayı alkışlar arasında çaktılar.Enflasyonmuş, vergi dilimi imiş ne gam" dedi.

"Vergi dilimi probleminin hızla çözülmesi şarttır" diyen Koncuk, "Türkiye Kamu-Sen olarak bu anlamsız ve adaletsiz vergi dilimi probleminin çözülmesi için ısrarcıyız, çözülene kadar da gündemde tutacağız" dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk;

"2016'da %15'lik vergi dilimi, 2017'de sadece 400 TL artarak %15'lik vergi diliminin üst sınırı 12.600 TL'den 13.000 TL ye yükseldi.Yeter mi?

Tabi ki yetmez,bu durumda memurlar 3.aydan başlayarak %20'lik vergi dilimine girecektir.Enflasyon ise 2017'de verilen zammı 2.ayda aşmıştır.

2015'de imzalanan TİS'de vergi dilimlerinin yeniden düzenlenmesi için Türkiye Kamu-Sen olarak ısrarcı olmuştuk,acemiler ise düşünmeden imzayı bastı.

Hiç düşünmeden, hesap kitap bilmeyenler 2017 için 3+4'ün altına imzayı alkışlar arasında çaktılar.Enflasyonmuş, vergi dilimi imiş ne gam.

Tek hata bu değildi, 2013'de imzalanan enflasyon maddesini değiştirenlerin hatası 2015'de memur ve emekliye aylık % 1.8 kayba mal olmuştur.

Geldiğimiz noktada bu sonucun sorumluların yüzlerinin kızarmayacağını, bundan etkilenen bir çok memurun bir tepki vermeyeceğini biliyorum.

Tüm bunları ve TİS'deki başka arızaları 2015'de imzalanmasının  1 dakika sonrasından, bugüne açıklıyorum kaç kişi dikkate aldı bilmiyorum.

Uygulanmayan  20 maddeyle ilgili anlaşılmaz bir pişkinlikle hiç bir mücadele etmeksizin sorumluluğunu yerine getirmemek de hayret vericidir.

Vergi dilimi probleminin hızla çözülmesi şarttır. Çözüm için onlarca yol bulunabilir.Bu konuda Maliye Bakanı ve tabiki Hükümet sorumludur.

Sayın Naci Ağbal vergi dilimlerini konusunda çok ketumdur ancak ortada bir problem vardır ve problemi çözmek sosyal devlet olmanın gereğidir.

Türkiye Kamu-Sen olarak bu anlamsız ve adaletsiz vergi dilimi probleminin çözülmesi için ısrarcıyız, çözülene kadar da gündemde tutacağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.