Memurlar Ek Ödeme İçin Ombudsman'a Başvurdu

Memurlar Ek Ödeme İçin Ombudsman'a Başvurdu

Memur-Sen 4/C'li çalışanların ek ödemeleri için Ombudsman'a başvurdu. Teklif kabul edilirse memurların ceplerine 600 bin lira girecek

 

Memur-Sen, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerin kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren hükümlerinden KİT'lerde 399 sayılı KHK kapsamında görev yapan sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin temel ücret gruplarının 31.01.2016 tarihine kadar yeniden düzenlenmesi konusu ile 4/C’li personelin Mahkeme kararıyla hak ettikleri ek ödemelerin ödenmesi konusundaki sıkıntıların giderilememesinden dolayı Ombudsmana başvuruda bulunuldu.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve Konfederasyon Hukuk Müşaviri Ahmet Günenç, 3. Dönem Toplu Sözleşmelerin kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren hükümlerinden KİT'lerde 399 sayılı KHK kapsamında görev yapan sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin temel ücret gruplarının 31.01.2016 tarihine kadar yeniden düzenlenmesi konusu ile 4/C’li personelin Mahkeme kararıyla hak ettikleri ek ödemelerin ödenmesi konusundaki sıkıntıların giderilememesinden dolayı Ombudsmana başvuruda bulundu.

Başvuru konusunu teşkil eden “KİT’lerde görev yapan sözleşmeli personelin ücret gruplarının 31.01.2016 tarihine kadar yeniden düzenlenmesi” içerikli 3. Dönem Toplu Sözleşme hükmü kapsamında, “Anayasa’da ifadesini bulan toplu sözleşmenin kesinliği ve bağlayıcılığı” ile 4688 sayılı Kanunun ilgili hükümleri doğrultusunda Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanıp Kalkınma Bakanlığına iletilen Yüksek Planlama Kurulu Kararı Taslağı ile ücret gruplarını 5’den 3’e düşüren Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Ait Temel Ücretler düzenlemesinin 31.01.2016 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe konulmasını sağlayacak bir karara varılması ile 4/C’li personele lehlerine olan yargı kararları gereğince ödenmesi gerektiği halde ödenmeyen 375 sayılı KHK Ek 9’uncu madde kapsamındaki ek ödeme tutarlarının 4/C kapsamındaki kamu görevlilerine defaten ödenmesi yönünde işlem yapılmasına imkan sağlayacak karara varılması amacıyla başvuru yapıldı. 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve Konfederasyon Hukuk Müşaviri Ahmet Günenç, konu hakkında Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile de bir araya geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.